Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 'Sporla Yaşa Projesi' kapsamında 18'i kız 26'sı da erkek olmak üzere toplam 44 öğrenci, A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı ve 2-0 mağlup olduğu hazırlık maçını izlemek için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) davetlisi olarak Manisa'ya gitti.
Çocukların Manisa'ya gidişi sırasında uğurlamaya katılan Cumhuriyet Başsavcı Doğan Kaya, yapılan etkinliklerin, çocukların motivasyonu ve ödüllendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Öğrenci ailelerinin de katıldığı uğurlamada töreninde öğrencileri, öğretmenlerinin sözünden çıkmaması yönünde uyaran Başsavcı Kaya, Manisa'ya araç tahsis eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a da teşekkür etti.
Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ve üç aşamada gerçekleştirilen projenin son ayağında, projenin daha da genişletilerek AB standartlarına uygun hale getirileceğini açıklayan Başsavcı Doğan Kaya, "Bu projemiz için AB'ne müracaat ederek destek isteyeceğiz" diye konuştu. Yürütülen projeyi tek başına gerçekleştirmediklerine dikkat çeken Kaya, başta Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmak üzere, üniversite yetkililerine, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, Ticaret Odası'na, sivil toplum kuruluşlarına da projeye destek verdikleri için teşekkür etti.
'SPORLA YAŞA' 2012 FAİR PLAY ÖDÜLLERİNE ADAY
Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, dezavantajlı 350 çocuğun, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla başlatılan 'Sporla Yaşa Projesi' ile Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı'nın '2012 Fair Play' ödüllerine aday olduklarını belirtti. Konuyla ilgili olarak gazetecileri bilgilendiren Başsavcı Kaya, "Çocuklarımızın topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmek amacıyla birtakım kültürel etkinliklerde bulunuyoruz. Daha önce de Ankara, Eskişehir ve Çanakkale gezilerimiz oldu. Bu etkinliğimizi fark eden TFF, 4 öğrencimizi Polonya'da ki Milli Takım Kampı'na davet etti. Bu etkinlikler çocuklarımızda müthiş bir ilgi uyandırdı. Etkinlikler sayesinde çocuklar tarafından işlenen suçlarda yüzde 80 bir azalma oldu. Bu bağlamda TFF ve Milli Olimpiyat Komitesi bizlere gerek malzeme, gerekse diğer konularda destek oldu" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

07.02.2013 12:33:13 TSI

Editör: Wan Haber