Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, ölümünün 82. yıl dönümünde memleketi Nazilli'de törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliklerine CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, Sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı tarafından çelenk sunumu ile başlayan anma töreni saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Törende konuşan CHP Nazilli İlçe Eğitim Sekreteri Nilgün Çizmeci; "Menemen olayı genç Cumhuriyet'imizin 1925 yılında ki Şeyh Sait isyanından sonra tanık olduğu ikinci önemli irtica olayı, soysuz bir baş kaldırı, asla unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir vahşettir. Türkiye'yi sömürücülerin güdümüne, yobazlığın kör karanlıklarına geri götürmek isteyen tüm işbirlikçi irticai hareketlerin, dinci ve gerici yobazların geçmişte olduğu gibi bu günde var olduklarını ve gelecekte de var olmaya devam edeceklerini bu ulus aklından bir an bile çıkarmamalıdır. Gün: laik, demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkma günüdür. Gün: gerici, yobaz örgütlenmeler karşısında devrimci güçlerin kenetlenme günüdür. Gün: Atatürk'ümüzün iki büyük eseri Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partimize sahip çıkma günüdür" dedi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin sona ermesinin ardından CHP Nazilli İlçe Gençlik Kollarının hazırladığı devrim şehidi Kubilay'ın hazin öyküsü ve Maraş olaylarının 34. Yılı slayt gösterileriyle anma programı sona erdi.
(ÜÖ-MB-İK)

24.12.2012 11:32:42 TSI

Editör: Wan Haber