Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm yurt genelinde yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor"" adlı programın ayağı Zonguldak'ın tüm ilçelerinde olduğu gibi Devrek İlçesinde de gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl ülke çapında düzenlenen ve bu yıl 10.düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor"un ayağı Zonguldak'ın Devrek İlçesinde de gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezinde(AKM) düzenlenen programda yarışmacılara İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 sorudan oluşan tarımsal konuları içeren sorular yöneltildi. Devrek'ten 16 bayanın katıldığı yarışmada birinciliği Derya Şen, kazanırken, Şen Devrek'i temsil ederek Zonguldak'ta aynı konuları içeren yarışmaya katılacak. Zonguldak'ta yarışmayı kazanacak olan il birincisi bayan yarışması ise bölge finallerinde yarışmaya hak kazanacak.
Organize edilen yarışmaya, Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkan Vekili Siyami Ozkoz,Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Bitki Sağlığı Şube Müdürü Can Parin, Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, Tarım İlçe Müdürü Şule Turan Kafkaslı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan ve diğer daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen yarışma ile ilgili konuşan Kaymakam Cem Afşin Akbay, "Öncelikle bu yarışmaya emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devrek ciddi tarımsal potansiyeli olan bir ilçe bu nedenle bu oranları artırmamız gerekiyor. Tarım gerçekten çok önemli mevzu ancak özellikle de buralarda yeterince konunun üzerine düşülmüyor kanaati içersindeyim. Son üç yılda İstanbul'da düzenlenen dünya çapındaki birkaç iktisat formunda dünyanın en önemli akademisyenleri şu sıkıntıyı dile getirmişlerdir. Artık para kazanan, zengin olan sınıf çitçilikle zengin olan sınıftır. Gelecekte insanların tarımla çiftçilikle uğraşması gerektiğini özellikle vurgulamaktadırlar. Bu hem ülkemizde hem de diğer ülkeler için geçerli olan bir vurgudur. Bu tür yarışmaların vatandaşlarımızın tarım ve çiftçilik alanında bileğilerinin daha da kuvvetlendireceğine inanıyorum. Kadın çiftçilerimizi bu tür yarışmalara katılımlarından ve cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kadınlarımız çalışma hayatının her kademelerinde git gide daha fazla yer alıyor. Ülkemizde tarım işlerinde kadınlar hep ön plana çıkmaktadır Bu eskiden beri böyleydi ve hala devam etmektedir. Bu nedenle tarım sektöründe faaliyet gösteren bayanlarımızın daha bilinçli tarım yapabilmeleri için bakanlığımız tarafından her yıl bu tür yarışmalar yapılmaktadır. Bu yarışmalarda üreticilerimizin daha bilinçli tarım yapmalarını hedef almaktadır. Yarışmaya katılan tüm hanımları tebrik ediyor, gelecek yıllarda yapılacak olan yarışmalarda hanımların sayısının daha fazla olmasını diliyorum" dedi.
Yarışmaya katılan tüm iştirakçilere çeşitli firmalar tarafından hediyeler takdim edilirken, program sonunda Devrekli Ayhan Alaz tarafından davetlilere kısa bir halk müziği konseri verildi.
(FE-OA-Y)

25.01.2013 15:27:13 TSI

Editör: Wan Haber