Devrek Memur Sen Konfederasyonu tarafından basın açıklaması yapıldı.
Zonguldak'ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan Memur-Sen Konfederasyon'una bağlı Diyanet-Sen ve Eğitim Bir-Sen Devrek Temsilcilikleri tarafından ortaklaşa basın açıklaması gerçekleştirildi.
Devrek Cumhuriyet Alanında düzenlenen programda konuşan ve her iki sendika kuruluşunu temsil eden Memur-Sen-Devrek Temsilcisi Muharrem Yaprak," Bugün hala kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikteki akla zarar kurallar durmakta, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır. Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren dönemin ürünü çağdışı yönetmeliğin değiştirilmesini istiyoruz.
Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmişken, kamu çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ülkemizde 1930 yılında seçme,1934 yılında seçilme hakkı verilen kadınların 2013 yılında hala ne giyeceklerine karar verme hakları yok. Şiddetle mücadele konusunda kampanyalar başlatan devlet, ne yazık ki en büyük şiddeti, başörtüsü yasağıyla kadınlara kendisi uygulamaktadır. Başarıyı, gelişmeyi ve değişen zihinsel bir süreç olmaktan ziyade dış görünüşe endeksleyen bu çarpık bakış açısının tedavülden kalkma zamanı gelmiş ve geçmektedir.
" Darbe dönemindeymiş ilkel başörtüsü gibi yasağı yönetmelikten hala tamamen kazınmamıştır. Halk nasıl giyinileceğini, saçların nasıl taranacağını, başın örtülü mü, açık mı olacağını belirlesinler diye hiçbir zaman otoriteye yetki vermemiştir. Kimse kendisine verilmeyen yetkiyi kullanmaya kalkmasın. Halk despotlaşan yönetimlerin insan hal ve özgürlüklerini hiçe sayan yaptırımlarını ortadan kaldırsın diye demokratik hakkını kullanmış ve mevcut iktidarı iş başına getirmiştir. İktidar kendisinden beklenileni yerine getirmeli ve yasakları meşrulaştıracak adımlar yerine halkı özgürleştirecek adımlar atmalıdır"
İşte bugün bu doğrultuda milletimizi de dahil ederek "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyasını başlamış bulunmaktayız. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları başbakanlığa sunacağız. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz" diyerek basın açıklamasına son verdi.
(FE-OA-Y)

28.01.2013 15:52:10 TSI

Editör: Wan Haber