Manisa'da meydana gelen olay yürekleri hoplattı.  Bölge Trafikte görev yapan bir polis memuru bir süre konuştuğu hastanenin başhekimine belinden çıkardığı silahla ateş açtı. Hastanedeki hastalar büyük panik yaşarken polis memuruda fırsattan yararlanmak istedi ve kaçmaya çalıştı. O anlarda hastanedeki güvenliklerin ve hasta yakınlarının müdehalesi sonucu yakalanan polis memuru hastaneye çağrılan diğer polislere teslim edildi.


Güvenlik görevlileri ile çevredeki hastalarca yakalanan V.M., polise teslim edildi. Ağır yaralanan Bakan ise ameliyata alındı. Olay, bugün 13.30 sıralarında, Yörük Mahallesi'ndeki özel bir Hastanenin birinci katında meydana geldi. karaman Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru V.M., hastanede bir süre konuştuğu Başhekim Op. Dr. Yener Bakan'ı, belinden çıkardığı tabancayla bir el ateş ederek kasığından yaraladı. Ardından koşarak kaçmaya çalışan V.M., hastanenin güvenlik görevlileri ile çevredeki hastalar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

 

DURUMU AĞIR, AMELİYATA ALINDI
Ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Başhekim Bakan, ameliyata alındı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre V.M. ile Bakan'ın asansörle birinci kata indiği ardından saldırının gerçekleştiğinin görüldüğü belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, gözaltındaki V.M.'nin sorgusunun sürdüğü belirtildi. 

HASTANE İLE TABİB ODASINDAN KINAMA
Öte yandan yapılan yazılı açıklamalarla saldırı kınandı. Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Op. Dr. Yener Bakan, görevi başında iken saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Meslektaşımız ameliyatta olup hayati tehlikesi devam etmektedir. Manisa Tabip Odası olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar dilerken, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. Başhekimin görevli olduğu hastaneden yapılan açıklamayla da saldırı kınandı. Açıklamada, "Bugün Hastanemiz Başhekimine yapılan saldırı tüm sağlık camiasına yapılmıştır. Halkımıza sağlık hizmetini sunmak adına gecesini gündüzüne katan, yaşamlarından ve çoğu zaman sevdiklerinden feragat eden tüm sağlık çalışanlarının, yerine getirdikleri bu kutsal görev nedeniyle şiddete uğramasını kınıyoruz. Nedenini bilemediğimiz ama nedeni ne olursa olsun; görevi başında bulunan sağlık personeline yapılan bu elim saldırı sonrasında yanımızda olan, verdikleri destek dışında failin de yakalanmasını sağlayan hastalarımıza, tüm sağlık ve emniyet camiasına tek vücut olup, sağlık personeline yapılan şiddete karşı yıkılmaz siper gibi durdukları için minnetlerimizi sunuyoruz" denildi. 

Editör: Wan Haber