Van’ın Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Gülşah Aktürk, geçen hafta perşembe günü Konya'da erkek arkadaşı H.B. tarafından öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinde Gülşah Aktürk’ün görev yaptığı okulun önünde mesai arkadaşları basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Anadolu Etiğim Sen Van Temsilciği tarafından düzenlenen basın açıklamasına, Gülşah öğretmenin yakın mesai arkadaşları da katıldı. 


Anadolu Eğitim Sen Van Temsilciği sözcüsü İlknur Karael’in okuduğu basın açıklamasında, okul idarecileri ve öğretmenlerin çok üzgün olduklarını belirtildi. Karael, mesai ve görev arkadaşları olan Gülşah Aktürk’ün Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda 3’ncü yılını çalışmakta olduğunu söyledi. Gülşah öğretmenin, öğrencileri ile ilgili diyaloglarının çok farklı, çok çalışkan ve çok sabırlı oluşunun güzel karakter niteliklerinden sadece bir kaçı olduğunu ifade eden Karael, “Bu olayla öldürüleceğini biliyordu. Tedirgindi, ama buna rağmen yine de rapor almak istemiyordu. Katilini ise yine okulu için çalışırken, öğrencilerini tiyatro çalıştırırken tanımıştı. Erken öleceğinden haberi varmışcasına bitmek tükenmez enerjisiyle çabalıyor, çalışıyordu. Depremden önce kutsal topraklara gitmiş, bu dünyadan göçeceğini bilircesine üzerine düşen her şeyi tamamlamak istemişti. Okulumuzun ‘hacı’ ablasıydı. Gülşah öğretmenin korunmayarak aramızdan ayrılması bizleri daha derin üzüntülere boğmaktadır” dedi.


Vasiyet gibi dilekçe 'En kötü ihtimalle ölürsün', Devlet 'en fazla ölürsün' dedi, öldü. Şeklinde dövizler açan grup, daha sonra Gülşah öğretmenin resimlerinin üzerine karanfil bırakarak olay yerinden ayrıldı.

Editör: Wan Haber