Yatağan Belediyesi tarafından 20 Ocak Pazar günü 13'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri öncesi hazırlıklar tamamlandı. Güreşlerde boy gösterecek olan Ege Bölgesi'nin en meşhur develeri yarından itibaren tanıtım amaçlı olarak Yatağan sokaklarında boy gösterecek.
Yatağan Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerinin bu yıl daha profesyonel şekilde organize edilebilmesi için uzun süredir devam eden çalışmalar tamamlandı.
Yatağan Belediyesi, Orman Kavşak Deposu sınırları içerisinde yer alan güreş sahasında yaptığı çalışmalarla arenanın etrafını tribünlerle çevirdi. Ayrıca, güreş alanı zemininde yapılan iyileştirme çalışmalarıyla develerin zarar görmesinin engellendiği belirtilirken Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tarafından yapılan açıklamada; "Yatağan Belediyesi tarafından yıllardır geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri artık marka haline geldi. Güreşlere her yıl olduğundan daha yoğun katılım bekliyoruz. Ayrıca, bazı milletvekilleri ve üst düzey siyasetçiler de güreşlerimize katılacak. Bu nedenle yoğun tempoda yürüttüğümüz hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Ayrıca güreşler sırasında develerin zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldık. Bu kapsamda urgancı diye tabir ettiğimiz görevlilerimize büyük görev düşüyor. Biz ise üzerimize düşeni yaparak gerekli olan urgancı sayısını görevlendirdik. Ayrıca, güvenlik güçleri tarafından da gerekli tedbirler alınacak. Bütün Yatağan halkını ve güreş meraklılarını bekliyoruz" denildi.
Ayrıca yetkililerden aldığımız bilgilere göre, 20 Ocak Pazar günü yapılması planlanan güreşler öncesi develer tanıtım amaçlı olarak Yatağan sokaklarında boy gösterecek. İlk tanıtımın yarın Yatağan Pazarı'nda gerçekleştirilmesi planlanırken develere Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Deve Güreşi Komitesi ile bazı diğer yerel yöneticilerin de eşlik etmesi bekleniyor. Develerin tanıtımı sırasında Yatağan Pazarı'nda karışıklığa yol açılmaması için Yatağan Belediyesi Zabıta ekiplerinin de üzerine düşen görevi yerine getirdiği, pazarcıları bir hafta öncesinden uyararak bunun için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlattıkları da edinilen bilgiler arasında.
(MK-MB-İK)

15.01.2013 10:37:25 TSI

Editör: Wan Haber