Nazilli'de dördüncüsü 17 Şubat Pazar günü Sümer Futbol sahasında yapılacak Deve güreşleri için hazırlıklar tamamlandı.
Hafta sonu yapılacak olan deve güreşlerinin yapılacak olduğu saha festival için hazır hale getirilirken komite üyeleri bir araya gelerek, güreşlerin ilk ayağı olan deve seçme çalışmalarını da yaptı.
Bu yılki güreşlerin her zaman olduğu gibi yine çok renkli görüntülere sahne olacağını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Sümer Sahasında yapılacak olan güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 devenin katılacağını hatırlattı. Nazilli 4.'üncü Geleneksel Deve Güreşlerini öğrencilere burs sağlamak için desteklediklerini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Ege Bölgesinde bir Yörük geleneği olarak geçmişten günümüze kadar uzanan deve güreşlerinin en iyi ve en popüler organizasyonu olarak bilinen Nazilli Geleneksel Deve Güreşleri festivalinin 4.'üncüsünü yapacağız. Ekiplerimiz güreş alanı ve güreşler için tüm hazırlıklarını tamamladı. Güreş festivalimiz aynı zamanda vatandaş için kış pikniği olma özelliği de taşıyor. Bu konuda da gerekli hijyenik ortamlar yaratıldı. Bölgemizin dışında yurdun dört bir yanından güreşleri izlemeye gelen konukların festivalimizde keyifli ve güzel anlar geçireceğine inanıyorum, bunun için de güreş bitimine kadar belediye olarak tüm önlemleri almak için büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.
Güreş Festivali için Nazilli'ye gelen Develer ve sahipleri şimdiden Nazilli Sokaklarında davul zurna eşliğinde festival havasını yaratırken Başkan Haluk Alıcık, tüm güreş severleri 17 Şubat tarihinde Nazilli'de misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.
(ÜÖ-MB-İK)

14.02.2013 16:10:48 TSI

Editör: Wan Haber