Selçuk belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerini 20 bin kişi izledi. 130 devenin güreştiği festivalde, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi bölgenin en güzel alanlarından biri olan Pamucak arenasında piknik yapma fırsatı buldu. Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde; Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonuyla Pamucak Güreş sahasında düzenlenen deve güreşlerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı ile çevre ilçelerden gelen misafir belediye başkanları ve yöneticiler izledi.
Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı'nın açılış konuşmasıyla başlayan 31.Selçuk Efes Festivali, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Boyacı, bölgede en büyük deve güreşleri festivaline ev sahipliği yapan Selçuk Belediyesi ve bu organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkan ve yöneticilerini tebrik etti.

DEVE GÜREŞİ
Bodrum'dan Kocabodrum'lu ile Ayvalık'tan getirilen Canbey 1 adlı develerin güreşi yoğun ilgi gördü. Her güreşte galip gelen Kocabodrum'lu rakibi Ayvalık'tan Canbey'e yenilerek seyircisine sürpriz yaptı. Aynı şekilde Ulucak'tan Çatlı rakibi Saraycık'tan Balkış'a yenilerek seyircisine sürpriz yaptı.
Deve sahipleri ise akşamleyin geleneksel kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.
Öte yandan 19 Ocak 2013 günü Selçuk İstasyon Meydanında yapılması planlanan 3.Altın havan ve en süslü deve yarışması hava şartları nedeniyle iptal edildi.
(NÖS-HO-Y)

20.01.2013 14:03:20 TSI

Editör: Wan Haber