Aydın'ın Germencik ilçesinde okulun ihtiyaçları için düzenlenen 65. Geleneksel Germencik Deve Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.
Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde asırlardır devam eden ve kış mevsiminin geleneksel eğlencesi olan deve güreşi heyecanı bu hafta sonu 65. Geleneksel Germencik Deve Güreşi Festivali ile devam etti. Germencik'e bağlı Turanlar köyü yolu üzerinde bulunan arenada yapılan güreşlerde Aydın, Muğla, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve çeşitli illerden yaklaşık 124 pehlivan deve kıran kırana mücadele etti.
Germencik 7 Eylül İlkokulu yararına gerçekleştirilen güreşleri hafta başından bari etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle 6 bini aşkın güreş sever izledi. Güreşi izleyenler arasında Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Mursallı Belediye Başkanı Hayrı Altay, Kuyucak Belediye Başkanı Ulvi Akoğlu ve Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan da yer aldı.
Sabah saatlerinde yeni havutlanmış daylakların karşılaşması ile başlayan güreşler, akşam hava kararıncaya kadar devam etti. Havanın da güzel olması nedeniyle binlerce kişi Germencik arenasında hem piknik yaptı hem de oldukça çekişmeli geçen deve güreşlerini izledi.
Güreş esnasında zaman zaman rakibinden korkup izleyicilerin üzerine doğru kaçan develer, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Erkeklerin yanı sıra bayanların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde kıran kıran güreşen develerin sahiplerine her zaman olduğu gibi halı ve çeşitli hediyeler verildi.
DEVELERİN ARASINDA KALAN KÖPEK YARALANDI
Germencik deve güreşleri sırasında bir birine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele eden pehlivan develerin arasından kalan bir köpek de, ayağının deve tarafından ezilmesi sonucu yaralandı.
(MB-İK)

14.01.2013 10:55:03 TSI

Editör: Wan Haber