Manisalı dev öğrenciler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni tasarlanan yılbaşı kartları ile Manisa'yı tanıtmaya devam ediyor.
251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Manisa merkez ve ilçelerin değerlerinin yer aldığı yılbaşı kartları 251 Bin Dev Öğrenci İl Proje Yürütme Kurulu tarafından Valilik Brifing Salonu'nda basına tanıtıldı.
Manisa'nın tanıtımı için dev öğrenciler tarafından 53 bin adet bastırılan yılbaşı kartlarının ön yüzünde Manisa merkez ve ilçelerinin önemli tarihi ve kültürel değerlerinin fotoğrafları, arka yüzünde ise Manisa'yı anlatan 'Bunları biliyor muydunuz? Bölümünde Manisa'yı tanıtan yazılar ile William Shakespeare'inin 'Bazen' isimli şiiri yer alıyor. "Kartlar Aramızda Elçi..." yazısı ise dikkat çekiyor. Düzenlenen tanıtım toplantısında İl Proje Kurulu öğrencilerinden Çağdaş Ulaş Ünal, "Kartpostalımızın arka yüzünde 'Bunları biliyor muydunuz? Bölümü ile bir şiir var. Biz devlet adamlarının, köşe yazarlarının, işadamlarının, sporcuların, turizm şirketlerinin, ünlü kişilerin, yerli-yabancı herkesin Manisa'nın varlığını ve güzelliklerini bilmelerini, öğrenmelerini istiyoruz. Şiirimizde yer alan 'Uçar gider koşsan da tutamazsın' sözünden de anlaşıldığı gibi bu bilgileri uçsan da tutamazsın. Geç olmadan herkesi Manisa'nın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Gönderecek olduğumuz kartpostallar ilimizi tanıtmak ve turizm elçisi olma yönünde atılmış birer adımdır. Manisa'nın tanıtımı için yılbaşı kartlarından 53 bin tane bastırıldı. Manisa Valiliği 3 bin tane aldı. 50 bin tanesini de biz arkadaşlarımızla çeşitli illere, ülkemizin dört bir yanına, yurt dışına göndermeyi düşünüyoruz. Kartpostalların dağıtımı konusunda kurum ve kuruluşların destek vermelerini istiyoruz. İlimizin tanıtımı için bastırılan yeni yıl kartpostallarından toplu olarak almak isteyenler İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Projeden Sorumlu Şube Müdürümüz Reşat Palaz ile irtibata geçebilirler" şeklinde konuştu.
İl Proje Kurulu öğrencilerinden Ülfet Işık, "İlimizi tanıtan yeni yıl kartpostallarımızı sanatçılarımıza, devlet adamlarımıza, siyasetçilerimize, tanıyıp tanımadığımız herkese göndererek mesaj vermek istiyoruz. Kartpostalımızın üzerinde 'MANİSA' yazıyor, arkasında da 'Bunları biliyor muydunuz? bölümü var. Asıl mesajımız 'sizi seviyoruz' var. Kendimizi ve ilimizi tanıtmak için çeşitli projelerimiz bulunmakta. Kitaplarımız ve kartpostallarımız da onların devamı niteliğinde" dedi.
İl Proje Yürütme Kurulu Üyesi İl Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz ise "Öğrencilerimizin bu örnek davranışları, bayramlarda, yılbaşlarında ve özel günlerde mektup yazma, kartpostal gönderme gibi unutulmuş eski değerlerimizi tekrar canlandıracak. Dev öğrencilerin bastırmış olduğu yeni yıl kartpostalları hem eski değerlerimizi canlandıracak hem de Manisa'nın tanıtımına çok büyük katkısı olacak. Teknolojiyi bizden daha iyi bilen 251 bin gönüllü öğrencimiz bulunmakta. Öğrencilerimiz teknolojiyi bizden daha iyi biliyorlar ve insanlarımıza daha çabuk ulaşıyorlar. İşte bu gücü arkamızda görmek bizim için çok önemli. Manisa'nın tanıtımını gönüllü olarak yapıyoruz. Manisa'nın tanıtımı için, Manisalıyım diyen, Manisa'da yaşayan herkesin yapması gereken 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında bastırılan Yeni Yıl Kartpostallarını 1 TL karşılığı alıp göndermek. Böylece Manisa kentlilik bilincine de katkı sağlamış olurlar" diye konuştu.
(AY-ÖND-Y)

20.12.2012 18:13:08 TSI

Editör: Wan Haber