Şans oyunlarının özelleştirme ihalesine katılan ve 15 Temmuz 2014'te yapılan ihalede,  2. en yüksek teklifi veren  ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu, otomatik olarak ihaleyi kazanan firma oldu. Çorumlu iş adamı Ahlatçı, resmi bir tebliğin gelmediğini ve ihaleyi kazandıkalrını televizyonlardan öğrendiğini söyledi.

ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu adına AA muhabirine açıklama yapan Çorumlu iş adamı Ahlatçı, şans oyunlarının özelleştirme ihalesi sürecine ilişkin kendilerine şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir tebliğin yapılmadığını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını televizyondan dinlediğini anlatan Ahlatçı, "Tüm Türkiye gibi ben de televizyondan öğrendim" dedi.

Ahlatçı, resmi tebliğ yapıldıktan sonra çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, "Resmi tebliğ yapılmasını bekliyoruz. Nasıl ki ihaleye girerken hazırsak, şimdi de bu sürece hazırız" ifadelerini kullandı. 

İhale süreci

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014'te yapılan ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG vermişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu ortak girişim grubunu, lisans sözleşmesi imzalamak üzere 26 Şubat 2015'te davet etmişti. Net Şans-Hitay OGG'ye talebi üzerine lisans sözleşmesi imzalamak için verilen süre 15 Nisan 2015'e kadar uzatılmıştı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), söz konusu ortak girişim grubunun yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, şans oyunlarının lisansının, 2 milyar 750 milyon dolar+KDV ile ikinci teklifi veren ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu'na verilmesini, bu ortak girişim grubunun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihalenin iptal edilmesini kararlaştırmıştı.

Maliye Bakanı Şimşek de bugün basın mensuplarının sorusu üzerine, "Milli Piyango'da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak" şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak: Milliyet

Editör: Wan Haber