Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İmralı ile gerçekleşen görüşmeler için "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Akyurt İlçe Teşkilatı binasının açılışını yaptı. Partililerle birlikte Akyurt'ta mehteran takımıyla karşılanan Destici, mehter marşlarını dinlerken ezan okunması üzerine camiye giderek öğle namazını kıldı. Öğle namazının ardından Akyurtlu vatandaşlarla tokalaşan Destici daha sonra ise kurdeleyi keserek parti binasının açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından parti binasını gezen Mustafa Destici ardından ise balkona çıkarak aşağıda kendisini bekleyen partililere bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında 28 Şubat sürecinde darbe şakşakçılarının değil, milletin yanında yer aldıklarını anlatan Destici, ülke gündeminin ise yapay gündemlerle meşgul edildiğine vurgu yaptı.
Son olarak İmralı ile gerçekleşen görüşmelerin gündemde yer aldığını anlatan Destici, Öcalan ile gerçekleşen görüşmelere tepki göstererek, "Sanki Türkiye'nin bütün ümidi buymuş gibi gündeme getiriliyor" dedi. Destici, Öcalan ile gerçekleşen görüşmelere sert tepki göstererek şunları söyledi:
"Türkiye'de gerçek anlamda terörle mücadele etmeyenler, bugün şu noktaya geldiler; 'bu iş güvenlikle olmuyor, bu iş silahla olmuyor. Ee ne yapacağız; masaya oturmamız lazım? Kiminle oturacağı; Abdullah Öcalan ile masaya oturacağız'. Yazıklar olsun. Bu millet bu kadar mı onursuz, bu millet bu kadar mı şerefsiz, bebek katiliyle masaya oturacak? Bu millet bu kadar mı ayaklar altına alındı?
Üç kıtaya hakim olmuş, Allah'ın adını bütün dünyaya yaymış, yedi düvele karşı kahramanca mücadele etmiş, tarihi parlak zaferlerle dolu bu büyük Türk milleti bebek katilini, üç beş çapulcu diye nitelendirdiğiniz, üç beş bin soysuzla baş edemeyecek, onun ele başarıyla pazarlığa oturacak. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun... Ben başka hiçbir şey söylemiyorum."
"DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI İÇİN MEHMETÇİĞE SİLAH MI ÇEKMESİ LAZIM?"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasının ardından ise yeni açılan ilçe teşkilatında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu değerlendiren Destici, parti liderleri tarafından yapılan "Meclis açıldığında gereği yapılacak" tarzındaki açıklamalara rağmen gereğinin yapılmadığına dikkat çekti.
"Hem Sayın Başbakanın, hem Kılıçdaroğlu'nun hem de Bahçeli'nin açıklamalarını tekrar alıp okuyun. Milletimiz tekrar şöyle bir hafızalarını tekrarlasın" diyen Destici, "Ne dediler; 'Meclis açılınca gereğini yapacağız'. Meclis açıldı 3 ay geçti üzerinden üç buçuk aya gidiyoruz ve oyalamadan, kandırmadan başka bir şey yok" diye konuştu.
BBP olarak bu sözün sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Destici, "Yani bundan daha büyük suç ne değerli arkadaşlar? Yani bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak için illa teröristlerin safına geçip, silahı çekip Mehmetçiğe sıkması mı gerekiyor? Yani dokunulmazlığın kaldırılması için bunu mu yapması gerekiyor?" diye sordu.
"HÜKÜMETE İLK FIRSATTA YİNE YUMRUĞU ÇAKACAKLAR"
BBP Genel Başkanı Destici, İmralı ile gerçekleşen görüşmeleri tanımadıklarını, yapılan anlaşmaları tanımadıklarını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın genel af ve Öcalan'a ev hapsi olmadığına yönelik sözlerini değerlendirdi. Destici şöyle konuştu:
"Ben, Sayın Başbakan başta olmak üzere hükümet üyelerinin ne dediğine değil de, ne yaptığına bakıyorum. Bundan önce de biz hem Sayın Başbakan'ın ağzından hem de hükümet üyelerinin ağzından çok şeyler duyduk. Yani biraz önce de söylediğim bu şeylerden bir tanesi; 'Meclis açılınca gereğini yapacağız' sözü. Ama biz ne söylediklerine bakmıyoruz, biz ne yaptıklarına bakıyoruz. Yani açıklanan 8 maddelik bir yol haritası var, bir anlaşma var. Bu yalanlanmadı. Yani Abdullah Öcalan'la görüşen kişilerin açıkladığı bir 8 maddelik yol haritası var. Buna hükümetten bir yalanlama gelmedi."
Destici ayrıca, Öcalan'la görüşerek, BDP'lilerle görüşerek PKK'nın bitirilemeyeceğini savunarak, "Çünkü bunların ipi dışarıda, çünkü bunlar taşeron örgüt. 30'dan fazla ülkenin bunlara destek verdiğini biliyoruz. Onun için bu çabalar boşunadır, beyhudedir, bunlar Türkiye'ye kaybettiren, PKK'ya kazandıran süreçlerdir" şeklinde konuştu.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni sürece ilişkin olarak bir gazetecinin "İkinci bir Habur vakası yaşanır mı?" şeklindeki sorusu üzerine ise, "Hiçbir kuşkunuz olmasın, ilk fırsatı yakaladıklarında yine yumruğu çakacaklar, o zaman akılları başlarına gelecek" cevabını verdi.
"CHP İLE KILIK-KIYAFETTE ANLAŞAMAYAN ANAYASAYI NASIL YAPACAK?"
BBP lideri Destici, bir soru üzerine uzlaşma içinde yeni bir anayasa yapılamazsa AK Parti'nin kendi teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacağına ilişkin açıklamaları değerlendirdi. Hükümetin Anayasa Uzlaşma Komisyonu için özveride bulunduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Destici, "Peki aynı özveriyi niye Büyükşehir Yasası'nda yapmadın? Çıkarmak istediğin yasada kimseye pabuç bırakmıyorsun. Komisyonun üstünlüğünü, çoğunluğunu kimseye bırakmıyorsun. Eğitim yasasında olsun, işte büyükşehir yasasında olsun, di mi? Hatta şu Ombudsmanlık şeçiminde bile hiç kimseyle paylaşmıyorsun yetkilerini. Komisyondaki ağırlığını kimseye vermiyorsun" diye konuştu.
BDP'lilerle ortak bir anayasa yapılamayacağını Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulduğunda açıkladıklarını belirten Destici, şöyle devam etti:
"CHP ile hükümet kılık-kıyafet yönetmeliğinde anlaşamıyor ya, anayasayı nasıl yapacak? Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Kılık-kıyafet yönetmeliğinde anlaşabildiler mi, eğitim yasasında anlaşabildiler mi, büyükşehir yasasında anlaşabildiler mi? Yani sen en basit yasalarda anlaşamıyorsun, yönetmeliklerde anlaşamıyorsun. Sen nasıl olacakta anayasa yapacaksın?
Hükümetin şu tavrı; 'yani biz taslağımızı yazar, Meclis'e sunarız' bu bir kaçmaktır."
"YENİ ANAYASAYI AK PARTİ MHP YAPAR, BAŞKA FORMÜL YOK"
BBP lideri Destici, yeni bir anayasa yapılabilmesi için gerekli olan formülü de açıkladı. Destici, bütün partilerin içinde olduğu bir anayasa yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Ama olmayacağı aşikar. O zaman geriye hangi seçenek kalıyor? AK Parti-MHP seçeneği kalıyor. AK Parti MHP seçeneğinden başka bir seçenek yok. AK Parti-MHP çok rahat bir şekilde uzlaşabilir, benim teklifim ve tavsiyem; biz de buna dışarıdan destek oluruz. Meclis'e sunulur bu taslak, Meclis'ten geçmeyebilir. Yani seçimlerin öne alınması nasıl fire verdiyse, fire verebilir. Ama referandum sayısını alır. Referandumda da AK Parti'nin, MHP'nin ve bizim de dışarıdan desteklediğimiz bu anayasa yüzde 70'e yakın oyla kabul edilir. Formül bu arkadaşlar. Başka bir formül yok.
Yani AK Parti bu teklifi MHP'ye yapmak zorunda. Yapmazsa AK Parti sorumludur. Ha yapar MHP kabul etmezse, MHP sorumludur."
BBP lideri Destici, açıklamalarının ardından ise Mustafa Ercan isimli bir partilinin uzattığı kağı alarak inceledi. Vatandaşın maaşına ambargo konulduğunu ve kesilen vergileri göstermesi üzerine Destici, vatandaşın açlık sınırının altında olduğunu ifade etti.
(AT-ÖK-Y)

06.01.2013 15:45:24 TSI

Editör: Wan Haber