Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin (DESKKOP) 2013 yılı mali genel kurulu yapıldı. Genel kurulda kooperatifin yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verildi. DESKKOP'un ayrıca 2012 yılı içinde 231 esnafa 11 milyon 487 bin liralık kredi kullandırdığı bildirildi.
DESKKOP 2013 yılı Mali Genel Kurulu Düzce Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurulda açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Taşlı, kooperatif faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Taşlı, "Rakamlar bazında Düzce kooperatifi Türkiye'nin önde gelen kooperatifleri arasına girdi. Göreve geldiğimiz 7 yıl içerisinde bin 800 esnafımıza devletimizin verdiği desteklerle birlikte kredi imkanı sunduk. Sadece 2012 yılında 231 esnafımıza 11 milyon 487 bin TL kredi kullandırdık. Bin 800 rakamlarına ulaştık. Düzce'de 2 bin 944 üyeye ulaşan ender kuruluşlardan birisiyiz. Faiz oranlarında 25 bin TL'ye kadar kredi kullananlara yüzde 6, 25 bin ile 100 bin TL arasında kredi kullananlara ise yüzde 7.8 faiz oranı kullandırıyoruz. Biz kredi kullandırırken herkese aynı mesafede duruyoruz. Şu anda şahıslar 125 bin, makine ve ekipman alacaklar ise 250 bin TL'ye kadar kredi kullanabiliyor" dedi.
Vali Adnan Yılmaz ise, esnaf ve sanatkarların önemine değinerek, "Burada Düzce'nin özeti var. Kooperatif ise bu işin özü ve bel kemiğidir. Birlik ve beraberliğimize ihtiyaç var. Biz bir ve beraber olursak, Düzce amaç ve hedeflerine ulaşır. 2013 yılında esnafın hizmet içi eğitim programlarına MARKA destek verecek. Sizlere yapılan hizmetler hayırlı hizmetlerdendir" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, esnafların aynı zamanda şehirde yapılanları görme noktasında da görevi olduğunu belirterek "Kredilerin geri ödeniyor olması, iş geliştirmelerin çoğaldığının göstergesi olarak kabul edilebilir. Bir çok zaman yeni iş yerleri açmak, büyütmek ve yeni tezgahlar açmak için kredi kullanılıyor. Bunun dışında esnafların şehirlerde bazı sorumlulukları var. Esnaflar fikirlerini ortaya koyarlar. Şehirde yapılanları görürler ve buna göre hareket ederler. Şehirlerde sağduyulu olmayı teşvik ederler" şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından DESKKOP eski Başkanı Hikmet Keskin ile mevcut Başkan Ertan Taşlı arasında atışma yaşandı. Söz alan Hikmet Keskin, DESKKOP'un web sitesi ile kredi kesintilerini eleştirdi.
Hikmet Keski'ne cevap veren DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı ise, web sitesinin Türkiye'de en iyi siteler arasında yer aldığını ve internet kullanmayı bilenlerin bu site sayesinde her yere ulaşabildiğini söyledi. Ayrıca kredi kesintilerinin kendilerinden değil sistemden kaynaklandığını sözlerine ekledi.
DESKKOP Mali Genel Kurulu'na Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, DESKKOP Genel Başkan Vekili Ömer Gümüş, sivil toplum örgütlerinin başkanları, esnaflar ve davetliler katıldı.
(AY-UU)

20.01.2013 14:54:36 TSI

Editör: Wan Haber