Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) Adıyaman İl Temsilcisi Nurettin Tüy, "Kamunun elindeki sosyal tesis ve lojmanlar satılarak, bunun yerine memurlara 250 TL kira yardımı yapılmalı" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuya ait sosyal tesis ve kampların satışıyla ilgili açıklamalarına destek veren DES Adıyaman Temsilcisi Nurettin Tüy, Maliye Bakanlığı'nın elindeki 65 sosyal tesis ve 6 bin 173 lojmanı satarak işe başlanması gerektiğini kaydetti.
Tüy, kamunun elindeki sosyal tesis ve lojmanların satılarak, bunun yerine memurlara 250 TL kira yardımı yapılması gerektiğini belirterek, "Genelde bürokrat ve yönetici konumundaki yüksek maaş alan kamu görevlilerinin faydalandığı lojman ve sosyal tesis sefası aynı zamanda kamuda da adaletsizliği ve kayırmacılığı artırıyor. Herkese lojman sağlanamadığı için kamu görevlileri arasında bir eşitsizlik yaratılmış oluyor. Devletin sosyal tesislerden elde ettiği kazanç, lojmanlardan topladığı kira gelirleri; tesis ve lojmanların bakım, onarım, tadilat, kapıcı, güvenlikçi, personel giderleri ve müteahhitlik masraflarını dahi karşılamaya yetmiyor. Bu haliyle sayısı her geçen yıl artan kamu lojmanları vatandaşın sırtında tam bir yük olmuştur. Lojman ve sosyal tesisler devlet ve milletimiz için külliyen gereksizdir ve büyük bir israftır. Türkiye'de bakanlıklar ve kamu kuruluşlarına ait bin 412 sosyal tesis ve misafirhane bulunuyor. Kamudaki lojman sayısı ise 215 bin 237 çeşitli oda, birlik ve sendikaların sahip olduklarıyla birlikte Türkiye'de lojman, sosyal tesis, dinlenme ve tatil köylerinin sayısı 250 bini geçiyor. Hizmet özelliği gereği sadece çok stratejik emniyet, jandarma ve silahlı kuvvetlere ait lojmanlar ile bütün köy ve mezralardaki okul lojmanları hariç tüm lojmanlar ve sosyal tesisler ile dinlenme, tatil köyleri bir an önce satılmalıdır" dedi.
(AHM-SO-Y)

22.01.2013 17:48:37 TSI

Editör: Wan Haber