Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, dershaneye gidemeyen öğrenciler için açılan ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları ilgi gördü. Kaymakam Ali Uslanmaz'ın talimatıyla İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kursa 11 ve 12. sınıflara giden 99 öğrenci katıldı.
Ticaret Meslek Lisesi'nde Cumartesi günleri düzenlenen kurslara katılan öğrencilere Matematik ve Türkçe dersleri veriliyor. 4 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen ve Haziran ayına kadar devam edecek kurslara katılan öğrenciler uygulamadan çok memnun olduklarını bildirirken, kursların açılmasında emeği geçenlere ve ders veren öğretmenlere teşekkür ettiler. Kursa katılmaktan mutlu olduğunu bildiren Samet Sargın, "Kaymakamlık ve milli eğitimin açtığı kursa katılmaktan mutluyum. Kaymakam ve milli eğitim müdürüne teşekkür ederim. Kurslardan yararlanıp iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum" dedi.
Saime Ergenç de, "Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü ve gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hafta sonlarını değerlendiriyoruz. Yararlı olduğuna inanıyoruz" dedi. Elif Merve Aydın da: Bize bu fırsatı verenlere teşekkür ediyorum. Bize destek olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onları utandırmayacağım" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Eşkikara da, "Bu kurslar dershaneye gidemeyen öğrencilerimiz için açıldı. Bu işi gönüllü öğretmenlerle yapıyoruz. Öğrenciler için açılan üniversiteye hazırlama kursları ilgi gördü. Kurslar, geçtiğimiz yıllarda da yararlı oldu. Olumlu sonuçlar aldık. Bunan sonra da her türlü kurs ve eğitim çalışmalarına devam edeceğiz. Öğrencilere fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin ise, "Ticaret Meslek Lisesinde 3 sınıfta kurs açtık. 11 ve 12. sınıflarda okuyan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler bu kurslara katılıyorlar. Böylelikle fırsat eşitliği sağlıyoruz. Geçmiş dönemlerde uygulanan sistem bu yılda uygulanıyor. Yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.
(FT-SŞ)

24.12.2012 17:44:23 TSI

Editör: Wan Haber