Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için tören düzenlendi. Patlamada oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, "Dağa kaçırılıp veya dağa giden 12 ile 13 yaşındaki çocuğumuz da, dershaneye giden çocuklarımız da lütfen artık ölmesin, artık analar ağlamasın" dedi.
Askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen bombalı terör saldırısında dershane önünde bulunan 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın beşinci yılı nedeniyle tören düzenlendi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra patlamada oğlunu kaybeden AK Parti Milletvekili Oya Eronat, kurum müdürleri ve çok sayıda aile katıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirler nedeniyle salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamazken, milletvekili Oya Eronat'ın annesi ise hıçkırarak ağladı.
Patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, geçen beş yılda acılarından teselli bulmaya çalıştıklarını söyledi. Eronat, "Ben tek evladımı, tek parça halinde toprağa verebilmekten bile şükür duyabilme haline geldim. Benim başka bir acım daha var, Diyarbakır'ın terörle anılmasından üzüntü duyuyorum. Doğup büyüdüğüm Sur içinin ve Diyarbakır'ın başka şeyler ile anılmasını istiyorum. Şehrimiz sahabeler şehri ama maalesef şehrimiz bunlar ile anılmıyor. Diyarbakır denince akla gelen kelimeler, çocuklar taş attı, çocuklar molotof attı, TOMA su sıktı, esnafa kepenk kapattırıldı. Ben buradan gençlere sesleniyorum hepimiz vebal altındayız, hepinizde vebal altındasınız. Yüreğinizi elinize alacaksınız onların yaptığı gibi taş atıp, molotof atmayacaksınız. Sürü psikolojisinden kurtulmamız gerekiyor. Ben üç hafta önce bir bayan milletvekilini televizyondan izliyordum, diyor ki 'ben çocuklarımı görmek için İstanbul'a gidiyorum'. Hanımefendi bir doğu milletvekili ama çocukları İstanbul'da özel okulda, garibanın çocuğu dağa sonrada kara toprağa gidiyor. 12 ile 13 yaşındaki çocuklar kandırılıp dağa götürülüyor, biz bunu sorgulamayalım mı? Kendi iradeleri ile gitti diyorlar, arkadaşlar 18 yaşından küçükler çocuksa 12 ile 13 yaşındaki çocukların iradesinden bahsedemezsiniz. Bunun adı olsa olsa çocuk istismarcılığı olur" dedi.

"ÇOCUKLARA ETEK GİYDİRİLEREK ONURLARI ÇALINIYOR"
Milletvekili Oya Eronat, son zamanlarda olaylarda erkek çocuklarının etek giymesine değinerek, "Benim ölümlerden daha büyük acı duyduğum bir olay var. Güneydoğu'da eylemler yaptırmak için erkek çocuklarımıza etek giydiriliyor, eşarp bağlatılıyor. Bu büyük bir utançtır. Bizim çocuklarımızın onurları çalınıyor, biz bunu sorgulamayalım mı, bu onursuzluğa nasıl tahammül edeceğiz? Siyasi bir platformda mücadele ediyorum ve siyaset ile her şeyi çözebileceğimize inanıyorum, herkesin bir birini sevmesi gerekmiyor ama herkes bir birine saygılı olabilir. Konuşarak bütün sorunların üstesinden gelebiliriz. Amacınız tabi sorun çözmekse, çünkü şuan yıllık 10 katrilyonluk bir uyuşturucu holdingi ile karşı karşıyayız. Diyorlar ki biz Kürt halklarının haklarını arıyoruz, külahımı buraya koyuyorum ona anlatsınlar. Artık dağa kaçırılıp veya dağa giden 12 ile 13 yaşındaki çocuğumuz da, dershaneye giden çocuklarımız da lütfen artık ölmesin, artık analar ağlamasın" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törende Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından mini bir konser verilirken, patlamada hayatını kaybeden öğrencilerin fotoğraflarına karanfiller bırakılarak program son buldu.
(RB-AKK-AŞ-Y)

03.01.2013 15:40:36 TSI

Editör: Wan Haber