Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Kalabak köyünde 2 yıl önce restore edilen anaokulunda sınıfın tabanı çökerken, bazı öğrenciler hafif şekilde yaralandı.
Kalabak Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan ve restorasyonu yapılarak 12 Temmuz 2010 günü hizmete açılan anaokulunda, ders esnasında çökme meydana geldi. 9 öğrenci, 1 öğretmen ile öğrencilere öğle yemeği getiren bir velinin içinde bulunduğu sınıfta oluşan göçük esnasında kalorifer borularının patladığı, bazı öğrencilerin sıcak sudan etkilendiği, bir öğrencinin de başına tahta çarptığı bildirildi. Olayın ardından ilköğretim okulu yetkilileri ana sınıfına giderek duruma müdahale etti.
Yığma taşlardan inşa edilen binada göçük meydana geldiğini öğrenen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile binanın restorasyonu ve iç tefrişatını yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Edremit Yardım Sevenler Derneği ve Rotary Kulübü yetkilileri sınıfa gidip incelemelerde bulundu. Öğrenci velileri, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyleyerek olayın çok yönlü olarak araştırılmasını ve ihmal varsa gerekenin yapılmasını istedi.
Ana sınıfı kullanılamaz hale gelirken, sınıf öğretmeninin 10 günlük izne ayrıldığı ve eğitime ara verildiği öğrenildi.
Büyük çapta hasar meydana gelen sınıfta hızlı bir biçimde tadilat başlatıldığı söylenirken, Kalabak Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, bahçedeki binada meydana gelen göçüğün okullarında da yaşanmasından endişeli. Okula giden basın mensupları, okul bekçisi dahil hiçbir yetkiliye ulaşamazken, göçük olan sınıfa da giremedi.
(SŞ-MŞ-GS-Y)

21.12.2012 17:09:00 TSI

Editör: Wan Haber