Altınokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Kıvrak, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek, çıkarmaya başladıkları Gazete Altınokta'yı tanıttı.
Vali Daşöz'e gazetelerinin ilk sayısını da sunan Altınokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Kıvrak, derneğin yaklaşık 240 üyesi bulunduğunu, 2 bin adet basılan gazetenin 5 TL'ye satılacağı söyledi. Şube Başkanı Zengin, engellilerin sorunlarını halka ve devlet yetkililerine anlatmak, çözüm yolları göstermek, engellilere karşı yapılan haksızlıkların üzerine gitmek veya engellilere haklarını anlatmak ve kendileriyle ilgili gelişmeleri haber vermek amacıyla böyle bir gazete çıkarmaya karar verdiklerini ifade etti. Gazetenin tüm yazarlarının ve çalışanlarının engelli vatandaşlar olduğunu ve bu işten geçimlerini sağladığını kaydeden Zengin, Manisalıları gazetelerine destek olmaya çağırdı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belerten Vali Daşöz, derneğin azimli çalışmalarından dolayı Başkan Mehmet Ali Kıvrak'a teşekkür etti. Vali Daşöz, "Devlet olarak, millet olarak her zaman engellilerimizin yanındayız. Onların sorunlarına çözüm arayışı içerisindeyiz" dedi.
(AY-ERG-Y)

21.01.2013 16:34:39 TSI

Editör: Wan Haber