Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ve yönetim kurulu üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Zeki Kılavuz'u ziyaret etti.
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci, göreve yeni başlayan AK Parti İl Başkanı Kılavuz'a ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlısı olsun dileğinde bulunduktan sonra, Kırklareli'ndeki hayvancılığın sorunları hakkında kısaca bilgiler verdi.
Dermenci, "Trakya ve Kırklareli dendiği zaman akıllara ilk önce hayvancılık gelmektedir. Son yıllarda genellikle artan büyük işletmelerin Kırklareli civarında konuşlandığı ve buna mukabil olarak ta İlimizdeki hayvan sayısı hızla artmaktadır. Fakat bu artış büyük işletmelerde olmakta küçük işletmelerde ise hayvan sayısı azalmaktadır. Kırsal kesimlerde ve köylerdeki yetiştiriciler hayvanlarını satarak, şehirlere göç etmektedir. Bunun önlenebilmesi için de diğer bölgelerde uygulanan hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırım Programlarının ilimizde de uygulanması halinde küçük aile iş gücü istihdamı sağlanarak, köylerden şehre göçün önüne geçilebilir" dedi.
AK Parti İl Başkanı Kılavuz; "Dermenci'nin Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına ve Kırklareli'ndeki hayvancılığın gelişmesi için çok çalışacağını biliyorum. Bizler de hükümet olarak Kırklareli'ndeki hayvancılığın daha da gelişmesi için Damızlık Birliği ve hayvancılık sektörüne her zaman destek olacağız. Ankara'ya Başbakanımızı ziyarete gittiğimizde de bizlere ilk olarak Kırklareli'ndeki hayvancılığın durumunu sordu. Bizler de kendisine ilimizdeki hayvancılıkla ilgili bilgileri ve sorunları ilettik. Şunu söylemeliyim ki, Damızlık Birliği ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu ve hayvancılıkla ilgili sorunları gerek yerelde gerekse de Ankara'ya iletilmesi gerektiği durumlarda üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız" dedi.

03.02.2013 11:49:27 TSI

Editör: Wan Haber