Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Derince ilçesi için çok önemli olan D-100 karayolu 44 Evler mevkiinde tünel çalışmalarının başladığını söyledi.
Başkan Alemdar, 60 Evler'de bulunan Belediye sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Derince'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Alemdar, D-100 karayolu ilçe geçişinde, eski Askeri Hastane kavşağı bölgesi olan 44 Evler mevkiinde yeni tünel için çalışmaların başladığını belirtti.
Derince 44 Evler mevkisinin, D-100 karayolunun Kocaeli geçisindeki en sorunlu bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, "Mayıs ayında tamamlanması planlanan 44 Evler Tüneli Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. Tünel bittiğinde bu bölgedeki trafik ışıkları da kalkmış olacak. Tünel inşaatı için gerekli kamulaştırmaları Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi birlikte yaptı. 22 milyon TL'ye mal olacağı hesaplanan tünel inşaatı için gereken paranın bir bölümünü de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden aktarıldı. Benim dönemimde kamulaştırmalar için 10 milyon TL kasamızdan çıktı. Hiçbir kamulaştırmada vatandaşla mahkemelik olmadık" dedi.
Başkan Alemdar, Derince ile Tütünçiftlik sahilini birleştirdiklerini, 600 metre uzunluğunda yürüyüş yolu ve plaj yapacaklarını belirterek, "Önümüzdeki yaz döneminde Derince sahilinden de denize girilebilecek. Gelecek dönemde mevcut Derince Sanayi Sitesi içindeki iş yerleri ile, ilçe içine dağılmış küçük sanayi firmaları için özel bir proje yapacağız. Türkiye'deki en kaliteli içme suyu olan Çenesuyu'nu daha geniş alanlarda pazarlayacağız" diye konuştu.
Derince sahilindeki TMO'ya ait siloların dış cephesini boyatmak istediklerini belirten Başkan Alemdar, "Boyayı TMO temin edecek. Bizde belediye olarak 160 bin TL katkı sağlayacaktık. Ancak bu konuda bürokrasiye takıldık" dedi.
(İÇ-İÇ)

18.01.2013 16:05:06 TSI

Editör: Wan Haber