Mardin'in Derik ilçesinde belediye bünyesinde yaklaşık 1 yıldır faaliyet yürüten Kedrican Kültür Sanat Merkezi, çalışmalarına devam ediyor.
Toplam 130 öğrencinin tiyatro, folklor, erbane, gitar, bağlama ve şan dersi aldığı ilçenin tek kültür merkezi bünyesinde Koma Mancel ve Koma Arjen müzik grupları da çalışmalarına devam ediyor. Kültür merkezi bünyesindeki çalışmalara ilişkin bilgi veren merkezin eğitmeni Mahsun Günsel, ilçede bireysel olarak birçok kişinin müzikle uğraştığını belirterek, "Merkezimizi kurmaktaki temel amacımız bireysel çalışmadan çok, kolektif çalışmayı örgütlemektir" dedi.
Kültür merkezinde yaklaşık 6 aydır bağlama dersi alan 11 yaşındaki Şilan Doğan ise, bağlama çalmayı çok sevdiğini söyleyerek, "İlçede kültür merkezinin açılmasıyla birlikte artık çok sevdiğim bağlama çalmayı öğreniyorum. Bununla birlikte kültür merkezimizin bünyesinde kurulan Koma Mancel'de yer alıyorum. Burada olmaktan ve müzikle uğraştığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Merkezin öğrencilerinden 15 yaşındaki Gülistan Günsel de, uzun yıllardır gitar çalmaya meraklı olduğu halde ilçede böyle bir imkanın olmaması nedeniyle bu hayalini gerçekleştirme imkanı bulamadığını, şimdi bu hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.
(AÇ-YRT-SO-Y)

09.02.2013 12:14:21 TSI

Editör: Wan Haber