Mardin'in Derik ilçesinde enerji nakil hatlarını taşıyan eski direklerinin bazıları yenilelenirken, yeni trafolar da kuruluyor.
Edinilen bilgiye göre ilçenin bazı elektrik enerji nakil hattının eski demir direklerinin yeni beton direklerle değiştirilmeye başlandığı ve 5 adet yeni trafo bağlanacağı öğrenildi. Eski demir direklerin beton direklerle yenilendiğini belirten yetkililer, yeni trafolar da bağlandıktan sonra ilçenin elektrik sorununun bir nebze de olsa giderilmiş olacağını söyledi. Vatandaşların ince kablo, düşük voltaj ve elektrik kesintileri şikayetleri Ak Parti İlçe Başkanı Alİ Osman Tutal'ı harekete geçirdi. Mardin merkezle irtibata geçen Tutal, ilçenin elektrik sıkıntısının giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine Mardin'den gelen bir ekip eski demir direklerinin bazılarını yeni beton direklerle değiştirilmeye başladı. Ekipler tarafından yenilenen diriklere DEDAŞ tarafından yeni kablolar çekileceği ve 5 adet yeni trafo takılacağı belirtildi.
AK Parti Derik İlçe Başkanı Ali Osman Tutal, vatandaşların yıllardır süren mağduriyetini bir nebze de olsa gidermek için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Tutal, "Şimdilik 21 adet beton direk ile 5 adet trafo verildi. Ama bunun yetmediğinin farkındayız. Bundan sonra da ilçemizin sorunları için çeşitli girişimlerimiz olacak ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
(AÇ-AKK-Y)

04.02.2013 14:00:33 TSI

Editör: Wan Haber