Eskişehir'de, Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde Murat Ateş'in "Hüsn-i hat yansımaları-4" konulu deri kesme hat sergisi Beylerbeyi Konağı'nda açıldı.
Açılış öncesi Beylerbeyi Konağı'nın önünde mahalli lezzetler ikram edilirken, davetlilere yörük kıyafetleri ve aksesuarlar hediye edildi. Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Necdet Çapa, serginin Türk dünyasına katkıda bulunduğunu belirterek, "Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu olarak bugün ilk adımını attığımız Türk kültürünü yansıtan faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Eserlerini sergilemek isteyen tüm sanatçılarımıza sadece Beylerbeyi Konağı'nın kapıları değil gönül kapılarımız da açıktır" dedi.
Ardından dünyanın tek hat kesme sanatçısı Murat Ateş de sergi hakkında açıklamalarda bulundu. Ateş, "Uzun süre emek verdiğim bu sergiyi Türk kültürünün önemli yerlerinden olan bu mekanda açmak bana gerçekten ayrı bir mutluluk veriyor. Bu serginin yapımında çok güzel insanlarla çalıştım, şimdi de açılış kısmında yine güzel insanlar ile çalışıyorum. Bu yüzden serginin her safhasında bana yardım eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Osmangazi Üniversite Öğretim Üyesi Tamilla Aliyeva, Çapa Ortopedi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Çapa ve vatandaşların katlığı sergi büyük ilgi gördü.
(GÖ-MŞ)

01.12.2012 16:24:55 TSI

Editör: Wan Haber