Van'a 90 kilometre uzaklıkta bulunan ve ilçeye bağlı Balaklı köyünde 28 Aralık 2012'de buzla kaplı Bendimahi deresine düşerek kaybolan Gıyasettin Bedirhanoğlu'nu arama çalışmalarına bugün yeniden başlanıldı. 


Olaydan bir gün sonra 5 gün boyunca, Ankara'dan gelen 15 kişilik Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (JAK) Timi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve İl Özel İdaresine ait iş makineleri desteğiyle aramalar yürütülmüştü. Balaklı ve Yalındüz köyleri arasındaki 3 kilometrelik alanda, kalınlığı 40 santimetreyi bulan buzlar, iş makineleri tarafından kırıldıktan sonra JAK tarafından didik didik aranmıştı. Ancak havanın aşırı soğuk olması ve kırılan buzların kısa sürede tekrar donması nedeniyle, aile fertleriyle de görüşülerek çalışmaların ertelenmesine karar verilmişti. Aradan geçen bir ay ve deredeki buzların kısmen erimesi üzerine arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Çalışmalar Van'dan gelen 5 kişilik AFAD’a bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile köylüler tarafından yürütülüyor. 


Havanın uygun olması halinde arama çalışmalarının devam edeceği belirtildi. Sivil Savunma Ekip Amiri Atilla Uzun, 1 ay önce yapılan tüm çalışmalara rağmen Gıyasettin'i bulamadıklarını belirterek, "Zorlu hava muhalefeti nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız çalışmalara, havaların biraz düzelmesi ve buzların erimesi ile çalışmalara tekrar başladık. Ancak eksi derecede suyun içinde zor şartlarda çalışmalarımız devam ediyor. Tüm gayretimizle çalışmalarımıza şimdilik 5 kişilik ekiple 3'ü suda 2'si kıyıda olmak kaydıyla devam edeceğiz inşallah kısa sürede buluruz" dedi.

Editör: Wan Haber