Olay, 10 Haziran Çarşamba günü öğleden sonra 15.00 sularında ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Andiçen Mahallesi'nin güneyinde Menşure deresinde meydana gelmişti. Yukarıbalcılar köyü Çemikare Yaylası'ndaki dereden el ele tutuşarak geçmeye çalışan Besiye Eryılmaz (67), Emine Gürbüz (79) ile Mürşide (67) ve Azime Toraman (50), akıntıya kapılmıştı. Suya düşenlerden Azime Toraman, çevredeki çobanların yardımı ile kurtarılarak Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Mürşide Toraman'ın ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Toraman’ın cenazesi, otopsi için Çatak Devlet Hastanesi'ne gönderilmiş, gece karanlığı çökmesinden dolayı çalışmalar sabaha bırakılmıştı. 
Sabah saatlerinde Çatak Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu, suda kaybolan kadınların yakınları ile yaklaşık 150 kişilik mahalleli bölgeye gitmiş, kadınların dereye düştüğü yerde yapılan arama çalışmaları sırasında Besiye Eryılmaz'ın, dereye düştüğü yerden yaklaşık 700-800 metre ileride taşların arasında sıkışmış vaziyette cansız bedenine ulaşılmıştı. Yapılan tüm arama kurtarma çalışmalarına rağmen Emine Gürbüz'den ise haber alınamamıştı. 

Günlerdir süren arama kurtarma çalışmalarından bir netice alınamayınca Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, suyun yönünün değiştirilmesi ve tehlikeli olan kayalıklara girilmemesi yönünde talimat vermesi üzerine, görev geçici olarak sonlandırılmıştı. Su yolunun değişmesi için Çatak Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu’nun talimatıyla bölgeye iş makinesi sevk edildi. İş aracı olay yerine gelene dek cenaze yakınları bölgeye çadır kurup çaresizce bekleyişe koyuldular. 


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Çatak şefi Ethem Engin koordinesinde yürütülen çalışmalarda, bugün öğlen saatlerinde suyun yönü değiştirilip kuruyan dere yatağında arama çalışmalarına başlandı. Yaklaşık iki saatlik çalışmalar neticesinde suya düşen kadınlardan sonuncusu olan 79 yaşındaki Emine Gürbüz’ün de cesedine ulaşıldı. Sudan çıkarılan Gürbüz’ün oğlu Resul Gürbüz, bir hafta boyunca arama kurtarma çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi. Cenaze, otopsi için Çatak Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Editör: Wan Haber