Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında TT Arena'da oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbi maçının güvenlik kurulu toplantısı yapıldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkezi'nde yapılan güvenlik kurulu toplantısına Galatasaray Kulübü Güvenlik Müdürü Remzi Tan, Beşiktaş Kulübü Yönetici Seyit Ateş ve İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan takıldı.
Toplantı çıkışı basın mensuplarının sorularının cevaplandıran İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, toplantıda ağırlıklı olarak 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunu konuştukları bilgisini vererek, "Burada ağırlıklı olarak 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanuna bağlı olarak, beklenti halinde olduğumuz bir yönetmelik çıkartılmış ve bu yönetmeliğin detay ususlarıda kurulumuzda gündem olarak görüşülmüştür. Güvenlik birimlerimiz, spor federasyonumuz, kulüplerimiz, spor teşkilatımız ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın hassas iş birliği içerinde sporda arzu edilmeyen görüntülerin en aza indirilmesi konusunda ciddi bir gelişme kaydedileceği konusunda umutluyuz" dedi.

"MÜSABAKA GÜNÜNDE YAKLAŞIK 2600 PERSONEL GÖREV ALACAK"
Galatasaray-Beşiktaş derbi maçında alınacak olan güvenlik önemlerini de anlatan Mercan, "Gerek genel güvenlik birimlerimiz gerekse özel güvenlik birimlerimiz müsabakanın gerektirdiği şekilde olması için müsabaka gününde yaklaşık 2600 personel ile tedbirler sağlanacaktır. Alkolle mücadele ve aşırı davranışlar içerisinde bulunan kişiler için de gerekli tedbirleri alacak" diye konuştu.

"SENEYE DEPLASMAN TAKIM TARAFTARLARININ GELEBİLECEĞİ BİR LİG YAŞAMAYI ÜMİT EDİYORUZ"
Deplasman takım taraftarlarının maça alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak ise Mercan şunları söyledi:
"Biz İstanbul Valiliği olarak geçmişte de aynı kararlarımızı sürdürdük. Biz ilimizdeki bütün müsabakanın deplasman takımların taraftarlarının gelmesi yönünde olmuştur. Bu konuda tedbirlerimiz zaten bu anlamda planlanmıştır. Ancak kulüplerimiz sezon başında yapmış oldukları bir anlaşma gereğince deplasman taraftarının alınmaması ususünde bir protokolleri söz konusudur. Kulüplerimizde bundan muzdaripler. Bu karadan çok hoşnut olmamakla birlikte başlandığı için yıl sonuna kadar böyle bir uygulamayı kendilerine ön görüyorlar. Ancak yeni yıl için idarelerimizin de temennileri ve tavsiyeleri ile inşallah seneye böyle bir uygulamanın olmadığı bir lig yaşamayı ümit ediyoruz."

SEYİT ATEŞ: "MİSAFİR TARAFTAR GÖTÜRMEYECEĞİZ"
Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Seyit Ateş de deplasman takım taraftarlarının Galatasaray maçına katılamayacağını bilgisini vererek, "Sezon başından beri aldığımız bir prensip kararımız var misafir taraftar götürmeyeceğiz. Bu misafir taraftar götürmemizin de birinci nedeni taraftarlarımızın orada centilmenliğe aykırı davranışta bulunmaları. Bu sezonun bitiyoruz ve ben bundan taraftarlarımıza bir mesaj göndermek istiyorum gelecek sezon maçlara götürebilmemiz için. Eğer onlar sakim bir şekilde maç seyrederlerse bu problemi de haletmiş olacağız. Galatasaray kulübü her türlü misafir perverliği yapacaklarına dair bilgiler verdiler bize. Taleplerimiz yerine getirildi. Birde 6222 sayılı Sporda Şiddeti Önleme amaçlı kanun da spor kulüplerinin, yöneticilerinin alması gereken tedbirler görüşüldü. Bu konuda bilgiler sunuldu bizde fikrimizi söyledik. Daha önce 6222 sayılı kanun vardı ama uygulamasında problem vardı. Uygulanmasına dair yönetmelik çıktı. Bundan sonra stattan, taraftardan sorumlu yönetici olacak. Stat güvenlik amiri öncelikli şekilde yönetilecek. Artık her kulüplerin donanımlı eleman temin etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Yeni transferlerin oynayıp oynamayacağı ile ilgili sorun soruya ise Ateş, "yeni transferlerin oynayıp oynamayacağını teknik direktörlerimiz bilir. Gönül ister ki arkadaşlarımız oynasınlar. Centilmence bir maç olsun istiyoruz ama kazanmak istiyoruz tabiî ki" cevabını verdi.
(BH-BÇ-S)

25.01.2013 17:46:01 TSI

Editör: Wan Haber