Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında, haftasonu Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi, "İki takımda çıkar futbolunu oynar" dedi.
Siyah-beyazlı ekip Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray derbisine bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla devam etti. Galatasaray'ın yeni transferi Sneijder'in kendilerine karşı oynayıp oynamayacağı yönündeki soru üzerine tecrübeli konuşan Aybaba, ''Profesyonel futbolcu. Mukavele imzaladıktan sonra tabii ki oynayabilir'' diye konuştu.
Ligde ilk maçların her zaman zor olduğunu vurgulayan Samet Aybaba, "1 ay geçtikten sonra futbolcuları konsantre etmek kolay değil. Devam eden bir durumda işler kolaydır. Biz futbolumuza bakıyoruz. Kim kötü oynuyor, kim iyi oynuyor ona bakmıyoruz" ifadelerini kullandı.
Oyuncularının hep iyi işler yaptığına dikkat çeken tecrübeli hoca Samet Aybaba, "Fernandes'in Galatasaray'a karşı oynaması zor. Fernandes hazır değil. Ancak daha önümüzde 6 gün var'' şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki Doka'nın attığı golde, topru eliyle aldığı iddialarına cevap veren Aybaba, "Hakemler kendi içinde tartışıyor. Hakemlere inanan az bir grup var. Onların da kendilerine çeki düzen vermesi lazım. Yine de bu yönde tepki vermeyi düşünmüyoruz. Sahada herkes eşittir" açıklamalarında bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye maçında Oğuzhan Özyakup'un çok kötü bir futbol oynadığına değinen Samet Hoca, "Oğuzhan geldiğinden beri en kötü futbolunu oynadı. Performansını daha da yukarı çekmeli" dedi.
Yeni transfer Gökhan Süzen'in de çok çalışması gerektiğini belirten Aybaba, "Gökhan'ın oynayıp oynamayacağını ilerleyen günlerde belli olacaktır" yorumunda bulundu.
Antalya kampında sahanın çok sert olduğunun, Almeida'nın sakatlık sorunu içerisinde diğer futbolcularında bu sebepten bel ağrısı yaşadıklarını vurgulayan Aybaba, "Kamp yaptığımız yerde sahalar sertti. Milli takım seçmeleri yüzünden zemini sürekli silindirle eziyorlardı. Orada da şikayet oluyordu. Sahaları değiştirme şansımız yoktu. Bel ağrıları o yüzden oluyor" ifadelerini kullandı.
Transfer söylentilerine de açıklık getiren Samet Aybaba, ''PTT 2. Lig'den bir futbolcu istiyorsun maliyeti 3,5 milyon Euro'ya geliyor. 1 milyondan aşağı oyuncu yok" şeklinde konuştu.
Bursasporla Beşiktaş arasındaki gerginliğe de değinen Aybaba, "Türk futbolundaki tüm takımların barış içinde olması gerekiyor. Bu saçma bir konu. Saha içinde sorunumuz yok. Saha dışında çalışma yapmak gerekiyor" yorumunda bulundu.
(DG-BÇ-S)

21.01.2013 17:42:01 TSI

Editör: Wan Haber