Konya'nın Derbent ilçesinde, su tasarrufu konusu masaya yatırıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde yürüttüğü su tasarrufu konusundaki eğitim seminerlerini sürdürüyor.
Derbent ilçesinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde çoğunluğu öğrencilerden oluşan katılımcılara su tasarrufu konusunda bilgiler aktarıldı. Su tüketiminde bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'nda düzenlenen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
KOSKİ Eğitim Şube Müdürü Eyüp Çelik ve bir eğitmen tarafından verilen eğitim seminerinde küresel ısınma, mevsimlerde oluşan dengesizlik ve hızla büyüyen şehirlerdeki nüfus artışına paralel olarak su sorunu ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Seminerde, Türkiye'nin su zengini bir ülke olarak görüldüğü fakat tablonun hiç de bu şekilde olmadığına işaret edildi. Seminerde su tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar da anlatılırken, tasarrufa yeni dönemde daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Bu arada, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve beraberindeki yetkililer, eğitim seminerinden önce Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında, yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilçenin sorunları masaya yatırıldı.
(ARÖ-AH-Y)

15.02.2013 12:01:34 TSI

Editör: Wan Haber