Van'da yaşanan depremlerin ardında konteynır kentlere yerleştirilen depremzedelerin konteynır kentlerden çıkması için Van Valiliği karar alarak depremzedelerin elektrik ve suyunu kesti. Van'daki 4 konteynır kentten biri olan Anadolu Konteynır Kenti'nde kalan yurttaşların, elektriklerin yeniden açılması ve yaşanan konut sorununa kalıcı bir çözüm bulunması talebi ile başlattıkları süresiz açlık grevi 2'nci gününde de devam etti. BDP, HDP ve STK yöneticileri depremzedeleri ziyaret ederek, açlık grevine destek verdi. 

Ziyarette konuşan SES Van Şube başkanı ve ayını zamanda KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Berki, yaşanan mağduriyeti yerinde incelemek üzere konteynır kentte geldiklerini, buradaki mağduriyetin uzun bir süredir giderilmediği tespitinde bulunduklarını kaydetti. Elektrikleri kesilen yurttaşların yaşam koşullarının daraltıldığı ve bu koşullarda yaşamın zorlaştırıldığını söyleyen Berki, buradaki sıkıntılara biran önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Berki, ailelerin yaşanan çözümsüzlüğü protesto etme amacı ile açlık grevine girdiklerini ve yaşanan mağduriyetin ise tüm Van halkı tarafından bilindiğini dile getirdi. Berki, " TOKİ'ler yapıldı, sonrasında TOKİ'lerin kimlere verildiği, nasıl dağıtıldığı da ortada. Özellikle bu durumda kiracı olan kesim çok mağdur edildi. Burada yaşayanların büyük bir kısmının da kiracı olduğu ortada. Van'da kiracılar için yapılan TOKİ'ler daha çok torpili olan kişilere verildi. Bazı ailelere 2-3 ev verilirken bazı kesimlere de hiç ev verilmedi" dedi. 

Siyasi parti ve STK'lar olarak yetkililere çağrıda bulunan Berki, depremzedelerin yaşadığı konut sorununa biran önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti. DİHA

Editör: Wan Haber