Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle bölgedeki depremzedeler için yardım seferberliği devma ediyor. Van'ın Edremit ve Tuşba Belediyeleri de bölge halkı için harekete geçerken bölgeye yardım malzemeleri ulaştırmak üzere araçları yola çıkardılar.

EDREMİT ISITICI VE BATTANİYE GÖNDERDİ

6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ için Türkiye'nin birçok ilinde yardımlar gitmeye başlarken, Edremit Belediyesi de ısınma, giyim malzemelerinden oluşan ilk yardım tırını gönderdi. 'Gün Kardeşlik Günüdür' sloganıyla bir gecede hazırlıklarını tamamlayan Edremit Belediyesi, yaklaşık 700 battaniye ve 300 ısıtıcının olduğu tırı Elazığ’a uğurladı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kampanyaya vatandaşların yoğun destek sunduğunu ifade etti. Vatandaşların yardımlarını da ikinci tır ile göndereceklerini dile getiren Başkan Say, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Sivrice, Elazığ ve Malatya belediyeleri ile iletişime geçtik. Dün akşamdan itibaren belediye imkanlarımızla temin ettiğimiz yardım malzemelerini gönderiyoruz. 700 adet battaniye ve 300 ısıtıcı ile ilk kamyonumuzu yola çıkarıyoruz” dedi.

 

2-20200125170829.jpg

 

TUŞBA'DAN 2 KAMYON YOLA ÇIKTI

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen Tuşba Belediyesi, bölgeye yardım malzemesi gönderdi. İçerisinde battaniye, yatak, çocuk ve yetişkin bezi, elektrikli soba, su ısıtıcısı, sandalye ve plastik raflı dolaplardan oluşan 2 kamyon yardımı Elazığ’a uğurladıklarını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeleri en iyi 2011 yılında 2 büyük deprem yaşayan Vanlılar olarak kendilerinin anladıklarını kaydetti.

 

3-20200125170829.jpg


Yaşanan depremin hemen ardından harekete geçtiklerini dile getiren Başkan Akman, ilk olarak acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 2 kamyon malzemeyi sevk ettiklerini dile getirerek, “Yaşanan bu soğuk havalarda vatandaşlara bir nebze yardımcı olabilmek adına Elazığ'a gönderdiğimiz malzemeler, Elazığ’daki yetkililere teslim edilecek. Ben bu anlamda depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. İHA

 

1-745.jpg

Editör: Wan Haber