2011 yılında yaşanan depremler nedeniyle geçici olarak kurulan Kaya Çelebi Konteynır Kenti'nin boşaltıldığını savunan vatandaşlar, gidecek bir yerlerinin olmadığını söyledi. Nermin Uçarsu, “Ev sahiplerine tanınan hakkın biz kiracılara da tanınmasını istiyoruz. Çadırlar dağıtılırken, ‘Kiracılara çadır yok’ dediler. Konteynır kentler kurulurken bize denildi ki, ‘Kiracılara bir şey yok’. Ev sahipleri insansa biz kiracılar neyiz peki? Niye bu ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Bizlere bağış yapılmasını istemiyoruz. Sadece ev sahiplerine tanınan hakkın bizlere de tanınmasını istiyoruz” dedi. Devletin kendilerini sokakta, aç susuz bırakmadığını ifade eden Uçarsu, “Biz hiçbir zaman, 'Devletimiz bize bakmadı' demiyoruz. Elektriğimiz, suyumuz verildi. Her şeyimiz dört dörtlük verildi. Devlet hiçbir zaman bizi açıkta bırakmadı. Biz sadece kiracılara yapılan ikinci sınıf muamelesinden bizi kurtarmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Adnan Yalıç ise, “Anadolu Konteynır Kenti’nin süresini 3 ay uzattılar. Neden bu konteynır kentini boşaltıyorlar? Konteynırlar boşaltılıyorsa hepsi boşaltılsın ya da hiçbirine dokunulmasın. Hepimiz burada mağduruz. Düzenimizi bozmayın. Hiçbirimiz bu konteynırlara meraklı değiliz ama gidecek başka bir yerimiz yok” dedi.


""

Elektriğinin kesildiğini ve çocuklarıyla birlikte karanlıkta kaldıklarını ifade eden 5 aylık hamile Mürşide Eliş ise, “Elektriğimiz kesildi. Sularımız da akmıyor. Çocuklarımla birlikte karanlıkta kalıyoruz. Karanlıkta kalan çocuklarım aç susuz yatıyorlar. Eşimin bir işi yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI CEVAP VERDİ
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel ise, hiç bir vatandaşın konteynırlardan çıkarılmadığını belirterek, "Biz sadece konteynır kentlerde bulunan ve boş olan konteynırları alıyoruz. Hiç bir vatandaşı konteynırlardan çıkarmıyoruz. Eşyalarına dokunmuyoruz. Ancak konteynırlar geçicidir. Biz onlarla daha önce yaptığımız görüşmelerde 14 Haziran tarihine kadar çıkarılacaklarını söylemiştik. Onlar da bunu kabul etmişlerdi. Bunun yanında konteynırların elektrikleri faturaları ödenmediği için Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), suyu ise Van Belediyesi tarafından kesiliyor. Bunun bizimle alakası yok" diye konuştu.

Editör: Wan Haber