Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen deprem sonrası evleri yıkılan yurttaşlar için Bostaniçi beldesinde TOKİ tarafından yaptırılan ve daha sonra depremzede yurttaşlara satılan konutlarda sorunlar devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır konutlarda kalan yurttaşların su çilesi her geçen gün büyürken, kadınlar ellerinde bidonlarla metrelerce uzaklıkta bulunan depodan 2 yıla yakın bir süredir su çekiyor. Yurttaşlar Valilik ve TOKİ'nin sorunlarına çözüm bulmadıklarını ifade ederek, site yönetimlerinin keyfi olarak su deposu vanalarını kapatarak, kendilerine su vermediğini iddia etti. 

TOKİ sakinlerinden Eylem Ayna, her gün aynı çileyi çektiklerini söyleyerek, kilometrelerce uzaklıkta bulunan tepelerden bidonlarla sırtlarında su çektiklerini dile getirdi. Ayna, konutlara günde en az bir saat su verilmesi gerektiğini; ancak TOKİ'nin iki yıldır su sorununa kalıcı bir çözüm getirmediğini belirtti. 

TOKİ sakinlerinden Erdal Uslu ise, sıfır sorunla teslim edileceği söylenilen TOKİ'lerin 2 yıla aşkın bir süredir su sıkıntısı çektiklerini kaydederek, AFAD başta olmak üzere TOKİ ve valilikten muhatap bulamadıklarını söyledi. Su sorununa bir an önce çare bulunması gerektiğini söyleyen Uslu, Ramazan ayının gelmesi ve sıcakların artmasıyla eziyetlerinin kat be kat arttığını belirtti. 


""

Sorun bütçeymiş!

Yaşanan su sıkıntısına ilişkin görüştüğümüz ve kendisini site müdürü olarak tanıtan Süleyman Baylan, su borusunun patlak olduğu iddiasında bulunarak, "Bize ayrılan bütçe ile patlak boruyu tamir edemedik. 2+1 daireler bize ait değil, onların kendi yönetimleri var" iddiasında bulundu. DİHA

Editör: Wan Haber