Anadolu Konteynır Kenti’nde yapılan yardım dağıtım töreninde bir açıklamada bulunan Kulup Başkan Yardımcısı Gökhan Sırma, Türkiye’nin değişik illerinde, değişik kampanyalara katıldıklarını belirtti. Meydana gelen depremlerin ardından ‘Çarşı Grubu’ adı altında bazı arkadaşlarının Van’a geldiğini ve buradaki durumu kendilerine aktardığını ifade eden Sırma, “Bizler Van’daki durumu biraz olsun biliyorduk. Daha sonra Vanlı sanatçı Fırat Başkale tarafından da bize böyle bir teklif gelince bunu hemen değerlendirmeye aldık. Kulüp arkadaşlarımızla hazırladığımız “Van Üşümesin” projesi kapsamında başlattığımız kampanya sonucunda da bugün burada Vanlı depremzede kardeşlerimize giyim yardımında bulunuyoruz” dedi.


Yardım yapılacak çocukların daha önce belirlendiğini ve yapılan yardımın da bu yönde dağıtıldığını ifade eden Sırma, “Bizler kardeşlerimize, akrabalarımıza giyim aldığımızda nasıl titizlikle davranıyorsak depremzede kardeşlerimize de aynı titizlikle davrandık. Ayrıca aldığımız yardımların tam anlamıyla yerini bulabilmesi için daha önceden yardım yapacağımız çocukların giyim ve ayakkabı numaralarını almıştık. Şimdide o listeye göre yardım dağıtımını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


Konteynır kentlerde yaşayanlar başta olmak üzere 243 çocuğa bot, mont, kazak, pantolon, bere ve atkı yardımlarında bulunacaklarını dile getiren kulüp üyesi Özge Ataman ise, “Daha önce yardımlarımızı göndermiştik. Bu günde o yardımları dağıtmak için geldik. Van’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Böyle bir duyarlılık gösterip bize haber veren Fırat Başkale’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Yardım dağıtım töreninde bulunan Fırat Başkale ise Güneşin Çocukları Kulübü’ne bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Wan Haber