Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 5 katlı boş hasarlı bina çöktü. Olay yerinde incelemede bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, "Herhangi bir vatandaşımızın burnu kanamış değil. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ya da enkaz altında birinin olmadığını biliyoruz" dedi.

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde geçen 10 Ocak'ta meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde, komşu Yerköy İlçesi'nde 10 ailenin yaşadığı 5 katlı binada hasar meydana geldi.

Kolonlarında hasar oluşan binada yaşayanlar geçen hafta tahliye edildi.

Bugün binadaki evine girerek birkaç parça eşya alan Bahri Hazer adlı apartman sakinin binadan çıkışından kısa süre sonra, bugün saat 15.00'de aşırı yağışların etkisiyle çökme meydana geldi. Çökmenin ardından itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine gelerek çalışma başlattı.

Olaydan sonra AK Parti Yozgat Milletvekili ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da olay yerine gelerek, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve bina sakinlerinden bilgi aldı.

Bozdağ, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, çevredeki diğer binaların da incelenmesini istedi. Vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Ankara'dan da bir AFAD ekibinin yola çıktığını, enkazın detaylı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

Bozdağ, "Binanın boş olduğunu biliyoruz, ancak her ihtimale karşı, enkaz kaldırma çalışmaları enkazda biri varmış gibi devam edecek" dedi.

Bekir Bozdağ, "Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir vatandaşımızın burnu kanamış değil. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ya da enkaz altında birinin olmadığını biliyoruz. Ancak buna rağmen AFAD ekiplerimiz binada dinleme yapacaklar" diye konuştu.

Editör: Wan Haber