Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Seka Kültür Alanı içinde faaliyete geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, Büyükşehir yasası ile Antalya'nın merkez ilçesi haline gelen Alanya Belediyesi'ni misafir etti. Alanya Belediyesi yöneticileri Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bilincini arttıran eğitimlerin örnek olduğunu ifade etti.
Antalya ili Alanya Belediyesi yetkilileri Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'nün çalışmalarını yerinde görmek üzere gerçekleştirdiği teknik inceleme gezisi Seka alanında gerçekleşti. Sismoloji Merkezi ve Deprem Evine konuk olan Alanya Belediyesi ekiplerine Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher ve teknik ekibince yürütülen çalışmalar aktarıldı.
Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezide gezdirilen Alanya Belediyesi heyetine, Kocaeli'nin yaşadığı 7,4'lük deprem hakkında bilgi verilerek deprem simülasyonunda 17 Ağustos 1999 Marmara depremi canlı olarak yaşatıldı. Konuklara Büyükşehir ekiplerince Kocaeli için düşünülen projeler hakkında bilgi verilerek deprem çantası ve eğitim kitapları hediye edildi.
Eğitime katılanlara deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği, deprem planları, yapısal bilinç ve yapısal olmayan tehlikeler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra deprem simülasyon odasında katılanlara canlı olarak deprem yaşatılıp nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara Deprem Çantası oluşturmaları konusunda bilgi aktarıldı.
(MA-MA)

28.01.2013 11:27:06 TSI

Editör: Wan Haber