Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin verilerine göre, dün saat 21.57’de Bingöl’de merkez üssü kent merkezi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelerde göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

HAFİF HASARA NEDEN OLDU

Merkez üssü Bingöl’e 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi’nde 4.5 büyüklüğündeki deprem halk arasında paniğe neden olurken, beldede cami ve bir evde hafif hasara yolaçtı. Depreminden ardından Bingöl Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne (UMKE) ait iki tim, beldeye giderek incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemelerde belde cami ile bir evde hafif hasar meydana geldiği belirlendi.

Depreme Ilıcalar Camisi’nde teravih namazında yakalanan vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadıklarını dile getirerek, sarsıntı ile cami dışına çıktılarını söyledi. Caminin kolonları ve duvarlarında çatlaklara neden olan deprem anı, beldedeki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Barış Korkut’a ait işyerindeki ürünler, raflardan yerlere saçıldı.

Editör: Wan Haber