Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk takımından transfer ettiği Dentinho sağlık kontrolünden geçti. Brezilyalı oyuncu, taraftarları mutlu etmek istediğini söyledi.
Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı futbolcu Dentinho sağlık kontrolünden geçmek üzere Fulya Acıbadem Hastanesi'ne geldi. Siyah-beyazlı takımda Portekizli Ricardo Quaresma'dan boşalan 7 numaralı formasıyla basına poz veren Brezilyalı oyuncu, Beşiktaş'a transferinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Çok mutluyum. Bu büyük takımın güzel formasını giydiğim için. Değişik bir onur yaşıyorum. Büyük taraftarımıza sevinçler yaşatmak için buradayım" dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında TT Arena'da oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak ise Dentinho, "Büyük bir maç. Bende hazırım şuanda. Eğer ihtiyaç duyulursa elimden geleni yapacağım. Yeneceğimizden eminim" şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ta Quaresma'dan sonra 7 numaralı formayı giyecek olan Dentinho, konuyla ilgili olarak "Quaresma önemli bir oyuncu 7 numarayı giyiyordu. Bende 7 numarayı giymeyi tercih ettim. Bu formanın hakkını vermek için çok iyi çalışacağım" açıklamasını yaptı.
Beşiktaş'a gelmeden önce Mircea Lucescu'dan bilgiler aldığını dile getiren Dentinho, "Lucescu ile konuştum. Şehirle, takımla, taraftarla ilgili sadece iyi şeyler söyledi. Bu da buraya gelmemde çok etkili oldu" diye konuştu.
Asıl adı Bruo Ferreira Bonfim olan ve Dentinho lakabını kullanan başarılı oyuncu, lakabıyla ilgili olarak, "Futbol okullarında oynarken dişlerim ufak olduğu için ufak diş anlamına gelen 'Dentinho' lakabını takmışlardı. Daha sonra değiştirmeye çalıştılar, ama ben Dentinho olarak devam ettim. Bu isimle beraber çok gol attım" yorumunda bulundu.
Fenerbahçe'nin eski futbolcuları Roberto Carlos ve Andre Santos'tan bilgi alıp almadığı yönündeki soruyu ise Dentinho, "Andre Santos ile konuştuk. Beşiktaş takımını ve taraftarlarını çok övdü. İyi fikir veren ve yardımcı olan arkadaşlarım olduğu için de mutluyum" cevabını verdi.

"TARAFTARLARI ARAŞTIRDIM"
Siyah-beyazlı taraftarları internet aracılığıyla araştırdığını söyleyen Dentinho, "İki gündür mesajlarım durmuyor. Her yerden yazıyorlar. İnternet aracılığıyla taraftarları araştırdım. Ateşli bir taraftar. Hep beraber iyi anlar yaşayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Beşiktaşlı taraftarların golcü oyuncu beklediğinin ama kendisinin son dönemde az gol attığının hatırlatılması üzerine Dentinho, "Lucescu, bana Brezilyalı oyuncuların Avrupa'da ilk 2 yılında adaptasyon süreci yaşadığını söylemişti. Ben de ona inanıyorum. Kenarlarda oynayan bir oyuncuyum. Ama ceza sahası içine çok girerim. Güzel paslarım vardır. Asist ve gol olarak taraftarlarımız birçok anımı benimle beraber yaşayacaklardır" açıklamasında bulundu.
(BH-MFS-MFS-S)

24.01.2013 19:02:15 TSI

Editör: Wan Haber