Denizli Valisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Demir, GEKA'nın 2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında, hibe desteği alarak projelerini başarıyla tamamlayan Denizli'deki 6 KOBİ Projesini ziyaret ederek proje sahiplerine teşekkür belgelerini verdi.
Ziyarete GEKA'dan Genel Sekreter Vekili Yusuf Esgin, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Aysun Karadayı, Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Gökhan Dinç de katıldı. Denizli Valisi ilk olarak Yonga Mobilya'yı ziyaret ederek işyeri hakkında Bekir Şasa'dan bilgiler aldı. İşletmeyi gezerek, yerinde incelemelerde bulunan Vali Demir,işletme ortağı ile sohbet ederek ürünleri yakından inceledi. İşletme ortağı Bekir Şasa, masif mobilya üretimi yaptıklarını, üretimlerinin tamamını ihraç ettiklerini ve Marks&Spencer markasının tedarikçisi bir firma olduklarını söyledi. 2010 yılında GEKA'dan aldıkları hibe desteği sayesinde üretim artığı olan talaşı, talaş yakıtlı kazanda yakılarak üretim hattının darboğazlarından biri olan boyahanenin kapasitesini artırdıklarını, böylece istihdam artışı sağlarken ayrıca proje sonrasında üretimde yüzde 18'lik artış sağladıklarını ifade etti.
Daha sonra GEKA'dan aldığı hibe desteği sayesinde, EPS Mantolama ve Strapor üretimi için komple üretim hattı kuran GÜÇSAN Makine'nin sahibi Uğur Eldemir'i ziyaret eden Vali Demir, söz konusu üretim hattını gezerek ürünleri inceledi. Firma sahibi Uğur Eldemir, ısı izolasyonu için kullanılan Stropor'un Denizli'de üretimini yapan tek tesis olduklarını, bunu da GEKA'dan aldıkları hibe desteğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kağıt kutu ambalaj üretimi yapan Mine Kağıt'ı da ziyaret eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, burada Genel Müdür Bülent Sunay ve Personel Müdürü Hasan Neşiray ile firmanın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve GEKA'dan aldıkları hibe desteği ile kurdukları otomasyon sistemi ile makine hattı hakkında bilgi aldı. Tesiste, GEKA hibesiyle kurulan otomasyon sistemi ve yeni makine hattını yerinde inceleyen Vali Demir, Genel Müdür Bülent Sunay'a teşekkür belgesi sundu.
"MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNE KUMAŞ TEDARİK EDİYORUZ"
Bir diğer firma olan Tosunoğlu Tekstil'de firma sahibi Mehmet Tosunoğlu ve proje koordinatörü Derya Tosunoğlu ile görüşen Vali Demir, işletmeyi gezerek firmanın 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi için ürettiği kumaşları yerinde inceledi. Proje Koordinatörü Derya Tosunoğlu GEKA'dan aldıkları hibe desteğiyle dokuma tezgahlarının uzaktan izlenebileceği bir otomasyon kurduklarını, bu sayede firmanın üretim kapasitesinin ve verimliliğinin yükseldiğini, ciroyu ve karlılığı artırdıklarını söyledi. Bununla birlikte alınan hibeyle bir tasarımcı ile anlaşılıp koleksiyon hazırlandığını, hazırlanan koleksiyona yönelik fotoğraf çekimi ile web sitesi yenilemesi yapılarak ürün ve firma tanıtımıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Son olarak, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın ilk tamamlanan projesi olan Güvenç Boya'yı ziyaret eden Vali Demir ve beraberindeki heyet, firma sahibi Remziye Güvenç tarafından öğle yemeğinde bir araya geldi. Firma sahibi Remziye Güvenç geçmişte ev hanımı olduğunu, ancak eşinin vefat etmesinin ardından işlerin başına geçerek sıfırdan işi öğrendiğini söyledi. Başta hiçbir şey bilmediğini ancak ailesinin desteği, çok çalışması ile işlerin üstesinden geldiğini ve tesisin kapasitesini artırdığını ifade etti. GEKA'dan aldığı hibe desteği ile üretim kapasitelerini artırdıklarını, bunun kendilerine moral olduğunu ayrıca bu sayede proje yazma ve yürütme alışkanlığı edindiklerini söyledi.
Tesisi gezen ve daha sonra Remziye Güvenç'e teşekkür belgesini sunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, GEKA tarafından verilen desteklerin öncelikle firmaların proje yazma ve proje yürütme kültürünün gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "GEKA'nın destek programlarında başta şartların belli oluşu, mevzuatın sağladığı objektif değerlendirme süreci, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik anlayışı ile destek verdiği tüm projeler amacına ulaşarak başarılı olmuştur. Destek programlarının hazırlanmasından, yürütülmesine ve izlenmesine kadar emeği geçen tüm GEKA çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.
GEKA'nın 3 Aralık 2010 tarihinde ilan ettiği İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında onaylanan 65 proje tamamlanarak bölge için rasyonel sonuçları ortaya çıkmaya başladığı belirtilirken şu ana kadar yatırımcılara 11 milyon 500 bin TL'lik destek verildiği açıklandı.
(EV-

25.01.2013 15:29:00 TSI

Editör: Wan Haber