PTT 1. Lig'in 16. hafta maçında Denizlispor kendi sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek, haftalar sonra galip geldi.
Oldukça soğuk bir havada oynanan maçta ilk yarı 1-1 berabere bitti. İkinci yarıya daha iyi başlayan konuk MKE Ankaragücü üst üste yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamazken, Denizlispor Can'ın attığı golle 2-1 öne geçti ve bu üstünlüğünü maç sonuna kadar korumayı bildi. Denizlispor bu galibiyetle yenilmezlik serisini 5 maça, puanını da 21'e çıkardı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizlispor Teknik Direktörü Selahattin Dervent, maçı adlıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hafta içinde çok zor bir maç olacağını biliyorduk. MKE Ankaragücü çok genç bir takım. Yaptıkları çıkışlar onlara büyük bir moral oluyor. Hafta içinde gribal enfeksiyon geçiren oyuncularımız oldu. Hem Ankaragücü hem de sağlık sorunlarını yendiğimiz için mutluyum. Bu galibiyet beni çok sevindirdi. Oyuncularım çok özverili oynadı. Çok iyi futbol oynamamış olabiliriz ama iyi mücadele ettik. Bucaspor deplasmanından da galibiyetle ayrılarak ilk yarıyı istediğimiz yerde bitirmek istiyoruz. UEFA Kupası'nda oynamış bir takımın PTT 1. Lig'de mücadele etmesi hepimizi üzüyor. Kritik bir dönem yaşıyoruz. Bu kritik dönemi aşmamız gerekiyor. İkinci yarı için daha iyi bir takım olacağız" dedi.
Denizlisporlu futbolcu Veli ise 3 puan aldıkları için mutlu olduklarına değinerek, "Kazanmamız gereken bir maçtan 3 puanla ayrıldık. Çok iyi mücadele eden bir rakiple oynadık. Kazandığımız için çok mutluyuz. Gelecek hafta ilk yarının son maçından da puanla dönmek istiyoruz. Takım arkadaşlarımı ve bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.
Denizlisporlu bir diğer futbolcu Rail Malikov de sahaya maçı kazanmak için çıktıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti.
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Denizlispor'u tebrik ederek, "Biz de kazanabilirdik. Ofsayt golüyle mağlup olduk. Ankaragücü sahipsiz değil. Emeğimiz boşa gitti çok üzgünüm. Çıkışımızı sürdürmek istiyorduk ama olmadı. 2 metre ofsayt golüyle yenilmemizden dolayı çok kırgınım. Söylenecek çok şey var ama konuşmak istiyorum. Daha adaletli maç yöneten hakemler gelir. Boluspor ve Denizlispor maçlarındaki mağlubiyetlerden hakemlere kırgınım" şeklinde konuştu.
MKE Ankaragücülü futbolcu Gürkan ise iyi mücadele ettiklerini anlatarak, "Elimizden geleni yapıyoruz ama her maçta hakem hatalarından puanlar gidiyor. Bu da moralimizi bozuyor" yorumunda bulundu.
MKE Ankaragücülü bir diğer futbolcu Umut da hakem karaları ile sahadan mağlup ayrıldıklarını ifade ederek, "İyi bir çıkışımız vardı. Yenilmiyorduk ve puan topluyorduk bu maçta da iyi oynadık. Hakem hataları hep aleyhimize işliyor. Bu kararlar sebebiyle sahadan mağlubiyetle ayrıldık" açıklamasında bulundu.
(EV-BH-BÇ-S)

15.12.2012 18:39:02 TSI

Editör: Wan Haber