Denizli'de imkansızlıkları nedeniyle devletten yardım isteyemeyen vatandaşları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri bularak tespit edecek.
Denizli'de göreve başladığı günden itibaren yardıma muhtaç aileleri eşi Nurtaç Demir ile birlikte ziyaret ederek, sosyal sorumluluk anlayışıyla vatandaşların ihtiyaçlarını ve sorunlarını yerinde dinleyen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yardım için devlete ulaşamayan vatandaşların yerinde tespit edilmesi için düğmeye bastı. Bunun için 80 mahalle, 8 belde ve 17 köyden oluşan Denizli il sınırları, 8 bölgeye ayrılarak SYDV heyeti tarafından oluşturulan ekiplerce vatandaşlar tespit edilecek. Gizli yoksul olarak nitelenen bu kişilere ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten SYDV Müdürü Fatih Işık, Denizli'de yardıma muhtaç insan kalmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, yerinde yapılan ziyaretler ile yardıma muhtaç ailelerin durumlarını daha açık ve net gördüklerini belirterek, "Eğer bir toplumda insanlar geceleyin aç yatıyorsa, kış gününde evinde üşüyerek yaşıyorsa, bir yerde de insanlar çok lüks içinde yaşıyorsa o toplumun başarılı olabilmesi, ileriye gidebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bizler sorumluluk mevkiindeki insanlar olarak bütün kurumlarla birlikte el ele vererek gururundan dolayı çekinerek bize gelemeyen veya herhangi bir şekilde devletin verdiği destekten haberi olmayan ve bizim tespit edemediğimiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmalıyız, ulaşmak zorundayız. Ayrıca devletimizin, sosyal yardımlaşma konusunda verdiği destek de ok önemli. Bu konuda hiçbir zaman parasal bir engelimiz olmadı. Eğer bir sorun varsa, buna karşılık muhakkak bir çözüm bulundu. Bunlar bizim için son derece önemli. Bunun dışında özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından engelli vatandaşlarımıza bakım hizmetleri ve maaş verebilme imkanı da sağlanıyor. Bu yıl içerisinde bugüne kadar toplam 4 Milyon 500 bin TL sadece Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı olarak yardım yapmışız. Ama bizim gücümüz bunun da çok ötesinde. Yaklaşık 3 bin ton kömür dağıtıldı" diye konuştu.
(EV-Eİ-Y)

19.12.2012 19:23:30 TSI

Editör: Wan Haber