Denizli'de, "Umut Santrayla Başlar" adı altında bir proje hazırlandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA HatTrick Programı kapsamında uygulamaya koyduğu ve sokak çocukları başta olmak üzere gelecek nesilleri zararlı alışkanlıklardan koruyarak sporu sevmelerinin sağlanması amacıyla yürüttüğü "Umut Santrayla Başlar!" projesi, 6 ilde 7 adet mini futbol sahası yapılarak hayata geçiriliyor. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nün alt yapı desteğiyle tamamlanan sahalardan ilki, bugün bu şehirde törenle hizmete açılacak.
Tesis ve İdari İşler Komitesi, "Umut Santrayla Başlar!" projesi kapsamında 7 mini futbol sahasının Batman, Denizli, Hakkari, Isparta, Siirt (Kurtalan ve Pervari ilçeleri), Şırnak'ta yapımını başlattı. Proje kapsamında yapımı başlayan sahalardan ilki Denizli'de tamamlandı.
Sahanın açılışı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri ile milletvekilleri, mülki idare amirleri, kulüp başkanları ve futbolcuların katılacağı törenle gerçekleştirilecek.
Törenin ardından veteranlar, mini futbol sahasında maç yapacak.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, çocukların suçtan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ile emniyet-çocuk iletişiminin sağlanmasını hedefleyen il emniyet müdürlüklerine, UEFA HatTrick Programı kapsamında destek verilmesini kararlaştırmıştı.
(GÖK-EYB-S)

18.02.2013 10:39:45 TSI

Editör: Wan Haber