Türk Kadınları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut, boşanma nedenleri arasında gösterilen kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşması gerekçesine katılmadığını söyledi.
Türk Kadınları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 'Tasavvufta Kadın' konulu konferans vermek için Denizli'ye geldi. Kadının ekonomik özgürlüğünden sonra boşanma oranlarının arttığı söylemlerine katılmadığını belirten Sargut, "Ben boşanma oranlarının artış sebebinin nefsi duyguların artmasına bağlıyorum. Evlilik bir muhabbettir, bu muhabbet iki sütun üzerine kurulur. Ama bu sütunlar birbirine yapışırsa muhabbet yıkılır. İkincisi karı koca birbirine bakmak yerine Allah'a bakmayı ön plana alırlarsa değil boşanmak önce sevdiğim mutlu olsun, onun için çalışayım ki Allah'ın hoşnutluğunu kazanayım terbiyesiyle muamele ederler. Bu da evliliğin yürümesini sağlar" dedi.
İSLAM'I YAŞAYAN KADINA ŞİDDET UYGULAMAZ
Türkiye'de manevi eğitim ve iman eksikliklerinin olduğu bir dönemi yaşandığını belirten Sargut, "Özellikle siyasi hareketlerin çok olduğu devrelerde Allah sevgisi peygamberle irtibat üzerinde çok az duruldu ve bazı değer yargılarımızı kaybettik. Eğer Peygamber ahlakı incelenirse herşe daha kolay halledilir. Peygamber efendimizin hafifçe yakasından tutup tartaklayan eşine karşı kayınvalidesi 'Ne yapıyorsun? Karşındaki peygamber' dediğinde Peygamber efendimiz, 'Olsun anacığım yapsınlar. Biz erkeklerin ailesine iyi davrananları Allah sever, o yüzden eşlerimin bu tür muamelesini güzel karşılarım' dediğini ve bu sözün bile sadece anlaşılsa bugün şiddet denilen şeyin ne kadının ne de erkeğin üzerine olmaması gerektiğini bize öğretmesi gerekirdi" dedi.
(EV-SK-Y)

09.02.2013 12:55:34 TSI

Editör: Wan Haber