Denizli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) törenle açıldı.
Türkiye'nin seçilen 10 pilot ilinde kurulan ŞÖNİM'ler, düzenlenen törenle hizmete girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de video konferans yöntemiyle katıldığı Denizli'nin Bağbaşı Mahallesi'ndeki açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve diğer davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Demir, Denizli'nin tüm aktörlerinin bu merkez için büyük çaba sarfettiğini söyledi. Bu merkezin açılması heyecanının Anadolu'da dalga dalga yaşandığını belirten Demir, "Denizli'de bu merkezin açılmasıyla güzel bir dönem başlıyor. Bu merkezle şunu gördük. Şimdiye kadar daha çok şiddet görenler bu hizmetlerden faydalanırken, bundan sonra şiddet uygulayanlar da burada bir şekilde tedavi edilebilecek. Denizli adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi açıldı. Denizli'de hizmete açılan merkez, barınma başta olmak üzere maddi yardım, rehberlik hizmeti, danışmanlık, hukuki destek, kadınların istihdam edilmesi ve çocukların korunması konusunda hizmet verecek. Diğer yandan merkezin en önemli çalışması ise şiddet uygulayan kişilere yönelik olacak. Merkez şiddet uygulayan kişileri de rehabilite edecek.
(EV-SÇ-CC-Y)

06.12.2012 14:47:09 TSI

Editör: Wan Haber