Denizli'de tablet bilgisayarlı eğitim için pilot okul seçilen Hilmi Özcan Anadolu Lisesi, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilgiler Lisesi ve Aydem Fen Lisesi'nde 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.
Göveçlik'te bulunan Hilmi Özcan Anadolu Lisesi'ndeki tablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, hayırsever iş adamı Hilmi Özcan, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. FATİH Projesi kapsamında Denizli'deki 64 okulun sınıflarına akıllı tahta koyduklarını, tabet bilgisayar dağıtımının ise, pilot okullarda başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, "FATİH Projesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli projelerinden birisi. Teknoloji artık eğitimin her kademesinde kullanılmaya başlandı. Teknoloji ile artık dünyadaki gelişmeler takip edilecek. FATİH Projesi ile Gelecek eğitim öğretim yılında Denizli'deki lise ve dengi okullardaki öğrenciler artık kitap taşımayacak. Hepsine tablet bilgisayar verilecek. Ardından ortaokul öğrencilerine dağıtım başlayacak. Hayırlı olsun" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise FATİH Projesi çerçevesinde tablet bilgisayar dağıtımının başladığını belirterek, "FATİH Projesi, dünyanın gelişmiş ülkelerinin işin içine girmeye cesaret edemediği bir proje. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ulaşmak için gençlerin iyi yetişmesi gerekiyor. Gençlerimizin rekabet edebilecek çapta yetişmesi lazım. Çağımız bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Tablet bilgisayara kavuşan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra dünyanın bu konuda nerede olacağını kimse bilmiyor. Her şeye hazırlıklı olmamız gerekir" şeklinde konuştu.
DENİZLİ'NİN BAŞARI ÖYKÜSÜ
Bu konuda hükümetin büyük bir cesaret ve fedakarlık gösterdiğini söyleyen Vali Demir, "Hükümetimize ve yetkililere teşekkür ederiz. Denizli sanayisi, turizmi ve ticaretiyle sürekli gelişen bir şehir. Ancak bizim diğer illerden bir farkımız var. Bu tabletlerin üretimini, Denizli'nin Babadağ ilçesinden çıkmış bir ailenin çocuğu üretiyor. Bilgisayar tabletlerini Denizlili Ahmet Nazif Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel şirketi tarafından üretilmesi çok önemli. Bu Denizli'nin bir başarı öyküsüdür. Bu yüzden Denizli olarak hepimize daha önemli görevler düşüyor. Çalışanlar için bir engel yok. Öğretmenlerimizin işi daha da zorlaştı. Artık onlar da hazırlıklı olmak zorunda. Birlikte daha iyi noktalara gideceğiz. Bize bu imkanları sağlayanlara teşekkür ederiz. Denizli'de eğitim kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tablet bilgisayarların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve hayırsever işadamı Hilmi Özcan öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir daha sonra öğrenci sırasına oturarak öğrencilerle birlikte coğrafya dersini dinledi.
(EV-SK-Y)

21.02.2013 14:17:24 TSI

Editör: Wan Haber