Denizli Emniyet Müdürlüğü çalışanları Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Denizli Emniyet Müdürlüğü 'Bir damla kan hayat verir. 155 huzur verir' sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Kızılay'a kan bağışında bulundu. Denizli Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan kan bağışı öncesinde polislere, kan bağışı ve önemi konusunda Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök bilgiler verdi. Marmara depreminden sonra Kızılay'ın yeniden yapılandığını belirten Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, "Türk Kızılayı yaptığı çalışmalar ile yardım konusunda dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Amacı insanlara yardım etmek olan Kızılay, Marmara depreminin ardından yeniden bir yapılanma içerisine girmiş ve kısa sürede dünyanın en büyük yardım kuruluşları arasına girmiştir" dedi.
En önemli konuların başında kan bağışının geldiğini belirten Gök, "145 yıldır hizmet veren Kızılay yaptığı çalışmayla, kanın parayla satılmasını ortadan kaldırmıştır. Kan vermek hem bir insanın hayatını kurtarır hem de kan verenin sağlıklı olmasını sağlar. İnsanlar kan verme konusunda çok yanlış bilgilendiriliyor. Kan vermenin insanlara zararı değil yararı vardır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve emniyet personeli form doldurarak Kızılay'a kan bağışında bulundu.
(EV-SK-Y)

15.01.2013 14:25:55 TSI

Editör: Wan Haber