Denizli'de 2012-2013 eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Dedeman Park Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in yanı sıra kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasında yapılan çalışmaları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Denizli'de 7 bin 801 derslikte 181 bin.611 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Eğitim konusunda Denizli'nin başarılı bir il olduğunu belirten Akgül, "Özel dershaneler ile ortak çalışmalar kapsamında dershane yöneticileri ve zümre dersleri alan başkanları ile ortaöğretim kurumlarımızdaki zümre başkanları arasında ortaklaşa programlar yapılarak okul ile dershane arasındaki müfredat uyumlulukları sağlandı. Halk Eğitim Merkezleri ile çalışmalar yapılarak maddi durumu yetersiz olan öğrencilere SBS ve üniversiteye hazırlık konularında il merkezi ve ilçelerde hafta sonu kursları açıldı. Halk Eğitimler hayat boyu öğrenme merkezleri olduğu için tüm örgün eğitim kurumları ile ortak çalışma yapabilmektedir. Bu yönde okullarımızda teşvikler devam etmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminde yapmış olduğunuz başarılı çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise eğitimi daha üst seviyelere çıkarmak için daha çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek, "Pazartesi gününden itibaren ikinci dönem başlıyor. İkinci dönem içerisinde bir çok önemli sınav var ve bu dönem daha da hızlı geçiyor. Üstlendiğimiz görev bıçak sırtında bir iştir. Bizim yaptığımız çalışmalarla ülkemizin geleceğinde yer alacak insanlar yetişecek. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Başarı İzleme ve Geliştirme projesini Kaymakamlarımız, müdürlerimiz çok iyi benimseyerek değerlendirmeleri sonuçları büyük bir titizlikle analiz ettiler. Eğitimde başarı ve süreklilik siz okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin yapacağı çalışmalara bağlıdır" dedi.
Eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirmesi için de çalışmalara devam ettiklerini belirten Vali Demir, " Eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi açısından bu yıl çok önemli kararlar aldık. Merkezde 19 okulda yenileme yapacağız. Okulların arsa imkan durumlarına göre 24 derslik yada 32 derslik özel projeler uygulayacağız. Yeni okul yapıldığında eski okulları yıkarak gençlerimizin modern binalarda eğitim görmesini sağlayacağız. Temiz ve pırıl pırıl bir okulun öğrencinin üzerinde büyük motivasyon sağladığını siz eğitim yöneticileri her gün bizde ziyaretlerimizde görüyoruz. Okul müdürlerimize temiz ve pırıl pırıl ortamlar konusunda çok iş düşüyor" diye konuştu
(EV-SK-Y)

07.02.2013 15:45:44 TSI

Editör: Wan Haber