Almanya'nın Frankfurt kentinde açılan Heimtekstil Fuarı'na Denizli protokolü de katıldı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde açılan Heimtekstil Fuarı'na Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve çok sayıda Denizlili firma katıldı. 61 ülkeden 2 bin 634 firmanın stant açtığı Heimtextil Fuarı'nda, 2012 yılında 170 firmayla yer alan Türkiye, 2013 fuar döneminde 175 firmayla temsil ediliyor. 2012 yılında fuara 46 firma ile katılan Denizli ise 2013 yılında fuarda 47 firmayla temsil ediliyor.
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli'nin 61 firması bulunan Bursa ve 67 Firma ile katılan İstanbul illerinin ardından 47 firma ile üçüncü sırada yer aldığını belirterek, "Bunu nüfusa ve ekonomik ölçeğe göre kıyasladığımızda, ülke boyutunda, 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Heimtextil Fuarı'nda ülke liderinin yine Denizli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan Denizli'nin dinamik girişimcisi, sanayici ihracatçı firmalarımızla gurur duyuyoruz, kendilerini ilimiz adına tebrik ediyoruz. Her zaman da firmalarımızın yanındayız" dedi.
Denizli ihracatı içinde geçmişten bugüne önemli bir paya sahip olan tekstil-dokuma sektöründe faaliyet gösteren fuar katılımcılarının karşılaştıkları ilginin sevindirici olduğunu belirten Özer, "Bugünün dünyasında sosyo-ekonomik bir gerçeklik olarak, uluslararası arenada rekabet edebilmek ve sürdürülebilirlik bakımından; uygun maliyetle, uygun bir zamanda ve yerde üretmek, tanıtım ve satış için uluslararası fuarlara katılmak adeta bir zorunluluktur. Artık bu gerçekle yüz yüzeyiz" diye konuştu.
(EV-SK-Y)

10.01.2013 14:16:10 TSI

Editör: Wan Haber