Ani bir kararla Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son veren yönetim, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli'yi takımın başına getirdi.  

Başkan Dursun Özbek; "Prensipte anlaştık, 2 gün içinde imza atacağız" dedi..

"BURADA BAŞLADIM BURADA NOKTALAYACAĞIM"

"Teknik adamlık kariyerime bu camiada başladım. Parantezi burada açtım, inşallah yüzümün akıyla da burada kapatacağım" ifadelerini kullanan Denizli, şöyle devam etti:
"Beni bu koltuğa oturtan, bugün taşıdığımı ismi, kariyeri borçlu olduğum camiadan böyle bir görev isteği gelince karşılıksız kalamadık. Bundan yaklaşık 2 yıl önce benzer bir talep vardı ancak gerçekleşmemişti" 

Kendisine bu kez gelen teklifin farklı olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Eğer bir gün başarılarımı, ismimi riske edeceksem, uğruna her şeyimi riske edebileceğim camia burasıdır. Teknik adamlık anlamında mesleki kariyerimin başlangıcı olan, bana bu imkanı tanıyan, güveni duyan camia, bir gün benden böyle bir görev istediyse, bundan sadece onur duyarım" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray gibi güçlü bir camiada ve takımda tüm beklentileri karşılamaya çalışacaklarını vurgulayan Denizli, şunları kaydetti:

"Zor bir göreve başlıyoruz. Hiçbir görev kolay değildir. Bunun heyecanın da yaşıyorum. Bu heyecanı yaşamadan olmuyor zaten. Heyecanımı kaybettiğimde, bu görevlerde de bulunmam. Teknik direktör olarak ilk kez görev aldığım 1987 yılındaki heyecanım neyse, bugün belki 1 kat daha fazla."

Böylesine önemli bir günde elbette soracağınız sorular vardır. Ancak ne zaman olarak, ne yer olarak çok uygun bir anda değiliz. Bunları daha sonra yapacak fırsatımız olacaktır. İzin verirseniz bugün soru almayacağım.


"HEYECANIM BİR KAT DAHA FAZLA"

Bu camia yıllar sonra bana yeniden ihtiyaç duyduysa bundan dolayı şeref duyarım. 1987 yılında bana güven duyan bu camiada heyecanım o günkünden bir kat daha fazla. Eğer bugünkü heyecanımı kaybedersem bu görevi daha uzun süre sürdürmem.

TERİM VE HAMZAOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Denizli, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörleri Fatih Terim ve Hamza Hamzaoğlu'nu arayıp, tavsiyelerini dikkate alacağını söyledi.

Yardımcılarının kim olacağıyla ilgili henüz çalışma yapmadıklarını aktaran Denizli, "Burada görev yapmış iki tane çok yakın arkadaşımızdan destek isteyebilirim. Biri Fatih Terim, diğeri ise Hamza Hamzaoğlu. Buradaki durumu daha iyi bilen bu insanları arayıp, tavsiyelerini alırım. Camia için en faydalı olanı, en faydalı olacak kişileri nasıl tercih edebiliriz konusunda görüşebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

ANLAŞMA 1.5 YILLIK

Denizli, salondan ayrılırken yöneltilen bir soru üzerine, Galatasaray'la anlaşmasının 1,5 yıl için olduğunu paylaştı.

23 YIL SONRA 

''Yuvam'' dediği Galatasaray Kulübü'ne 23 yıl sonra geri dönen Mustafa Denizli, daha önce 1987-1989 ve 1990-1992 dönemlerinde Galatasaray’da teknik direktör olarak çalışmıştı. 

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU 

3 büyük takımı şampiyon yapan tek hoca olan Denizli'nin 1987-1988 sezonunda sarı-kırmızılı takımı 90 puanla lig şampiyonluğuna ulaştırmıştı. 

AVRUPA'DA DA DESTAN YAZMIŞTI 

Şampiyonlar Ligi'nde (Eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası) sarı-kırmızılı takımı yarı finale çıkaran kurt hoca, UEFA Avrupa Ligi'nde de (Eski adıyla Kupa Galipleri Kupası) çeyrek final oynatmıştı.

Denizli ayrıca Galatasaray'a 2 defa TFF Süper Kupa, 1 Türkiye Kupası, kazandırmıştı.

Editör: Wan Haber