Denizli Emniyet Müdürlüğü, şehir merkezindeki problemleri önlemek için Güven Timleri oluşturarak her an vatandaşın içerisinde olacak.
İstanbul'da başlayan ve suçun önlenmesi ve faillerin yakalanması konusunda büyük başarının sağlandığı Güven Timi uygulaması, Denizli'de başlıyor. İstanbul'da özellikle yılbaşında uygulaması ile dikkat çeken polislerin, simitçi, piyango biletçisi, ayakkabı boyacısı gibi görevlere bürünmesinin getirdiği başarıyı Denizli'de uygulamak isteyen Denizli Emniyet Müdürlüğü bu konuda ilk adımı attı. Denizli'nin en kalabalık bölgelerinden olan Bayramyeri Meydanı'na gelen polis ekipleri, ellerine şemsiye, eşofman, eşarp gibi malzemeler alarak vatandaşa satmaya çalıştı. Seyyar satıcılar gibi davranan polis, bazı vatandaşlarla fiyat pazarlığına girdi. Ayakkabı boyacısı kılığına giren bir polis de ayakkabı boyacıları gibi elindeki ayakkabı fırçasıyla ses çıkarması dikkat çekti. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, düzenlediği toplantıyla yeni uygulama ile ilgili bilgi verdi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak bir sistem içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Emniyet Müdürü Zeki Bulut, şöyle konuştu: "Özellikle hırsızlık olaylarının sayısı fazla olmasa da görsel anlamda vatandaşı rahatsız ettiğini tespit ettik. Genel problemlerin çözülmesi noktasında, çözüm yöntemleri konusunda araştırma yaptık. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü performansa dayalı güven timleri ile yapılan bir projesi bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu konuda bize yardımcı oldu ve arkadaşlarımız 1,5 ay bu sistemi inceledi araştırdı. Bugün bu projeyi uygulamaya Denizli'de başlıyoruz."
Denizli'de sistem dahilinde ekip sayılarını artıracaklarını ifade eden Zeki Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an 27 ekibimiz bulunuyor. Motorize, asayiş ve güven timlerimiz ile birlikte bu sayıyı 61 ekibe çıkarıyoruz. Faal halde 61 ekibimiz şehir içinde hareketli bulunacak."
En önemli yeniliğin güven timlerini şehrin en hareketli bölgelerinde konuşlandırmak olduğunu kaydeden Bulut, şunları söyledi:
"Denizli'nin en işlek bölgelerinde, vatandaşın yoğun olduğu saatlerde güven timleri olacak. Bunlar her çeşitte karşımıza çıkabilir. Piyango bileti satan, simitçi, boyacı her çeşit kılığa girecekler. O günün şartlarında ne uygunsa onu uygulayacaklar."
(EV-SK-HO-Y)

14.01.2013 14:40:32 TSI

Editör: Wan Haber